Την τιμητική του είχε ο Άγιος Νικόλαος στη Νέα Πέραμο και στα Μέγαρα

«Με τη δέουσα μεγαλοπρέπεια και θρησκευτική ευλάβεια εορτάστηκε, για πρώτη φορά στο ομώνυμο παρεκκλήσιο στο λιμάνι της Νέας Περάμου, ο πανηγυρικός Εσπερινός του Αγίου Νικολάου. Η ατμόσφαιρα θύμιζε τον εορτασμό της μνήμης του Αγίου Νικολάου στην Πέραμο της Μικράς Ασίας, όπου πλήθος κόσμου συμμετείχε στον εσπερινό, ευλογήθηκαν οι άρτοι και τα δίχτυα των ψαράδων». Αυτήν την «ανταπόκριση» με τον γλαφυρό λόγο λάβαμε από τον πατέρα Κωνσταντίνο, προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου στη Νέα Πέραμο.

Παρομοίως και η ανακοίνωση του Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Βαρέας Μεγάρων «O Άγιος Νικόλαος». «Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε σήμερα στη περιοχή μας η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας του Αγίου Νικολάου, με την παρουσία επισήμων και πλήθους πιστών, οι οποίοι ακολουθούσαν με ευλάβεια την θρησκευτική πομπή! Την Ιερή Εικόνα του Αγίου Νικολάου κρατούσαν κάτοικοι της περιοχής όπου έγινε περιφορά της στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας και στη συνέχεια η εικόνα μεταφέρθηκε από το ναό προς τη θάλασσα και ακολούθως επέστρεψε στην εκκλησία.

Η εικόνα τοποθετήθηκε για προσκύνημα στον νάρθηκα του ναού. Ο Άγιος Νικόλαος, ο κατ εξοχήν προστάτης των ναυτικών μας, του Πολεμικού Ναυτικού και του Εμπορικού Ναυτικού, ας είναι πάντα στις γέφυρες των πλοίων, στο μυαλό και στην ψυχή των ναυτικών μας.
Χρόνια πολλά».

Παρόμοια άρθρα

Back to top button