Νέα επιχορήγηση στο Δήμο Μεγαρέων για τους πληγέντες της 23ης Ιουλίου

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, ανταποκρινόμενος στα, από 22 και 23 Αυγούστου 2018, αιτήματα των δήμων Μεγαρέων και Ραφήνας – Πικερμίου, αντίστοιχα, υπέγραψε ακόμη δύο αποφάσεις επιχορήγησης για την υλοποίηση του προγράμματος κοινωνικής προστασίας που αφορά στους πληγέντες από τις πυρκαγιές του Ιουλίου στην Αττική.

Οι δύο αποφάσεις προβλέπουν επιχορήγηση συνολικού ύψους 2.043.434,94 ευρώ στους Δήμους Μεγαρέων (90.975,70 ευρώ) και Ραφήνας – Πικερμίου (1.952.459,24 ευρώ) αποκλειστικά και μόνο για την υλοποίηση του προγράμματος κοινωνικής προστασίας, όπως προβλέπεται από το Ν.Δ. 57/1973 και την αριθμ. Π2/οικ.2673/2001 ΚΥΑ, με σκοπό: για τον δήμο Μεγαρέων, την κάλυψη δαπανών άμεσων βιοτικών αναγκών (586,94 ευρώ). Για τον δήμο Ραφήνας – Κορωπίου την καταβολή επιδόματος απλών επισκευαστικών εργασιών και την αντικατάσταση της οικοσκευής (έως 5.869,41 ευρώ) λόγω της πυρκαγιάς στις 23 Ιουλίου 2018.

Πρέπει να επισημανθεί ότι στη βάση της κατεύθυνσης της Κυβέρνησης για την επιτάχυνση των διαδικασιών αρωγής των πληγέντων από τις πυρκαγιές, επιδιώχθηκε και έγινε κατορθωτό οι σχετικές αποφάσεις να διεκπεραιωθούν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα – συγκριτικά με το παρελθόν – από την ημερομηνία υποβολής των αιτημάτων των δήμων. Επιπρόσθετα, για την τελική απόφαση απαιτείται η συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και διαφορετικών υπηρεσιών, όχι μόνο του Υπουργείου Εσωτερικών, οι οποίες οφείλουν να ακολουθήσουν συγκεκριμένες διαδικασίες που, χρονικά, δεν μπορούν να συμπιεστούν απεριόριστα. Οι προσπάθειες θα συνεχιστούν με τους ίδιους γοργούς ρυθμούς ανταπόκρισης στα αιτήματα των δήμων.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button