Ανοιχτή επιστολή του εξωραϊστικού και πολιτιστικού συλλόγου Βαρέας Μεγάρων “Ο Άγιος Νικόλαος”

Ανοιχτή επιστολή σχετικά με τους κάδους συλλογής απορριμμάτων και ανακύκλωσης, προς ολόκληρο – ουσιαστικά – το  δημοτικό συμβούλιο του δήμου Μεγαρέων, απέστειλε ο εξωραϊστικός και πολιτιστικός σύλλογος Βαρέας Μεγάρων “Ο Άγιος Νικόλαος”.

Αγαπητέ κ. Δήμαρχε, αγαπητοί Δημοτικοί Σύμβουλοι της Συμπολίτευσης,και της Αντιπολίτευσης,θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή σας σε ένα πρόβλημα της περιοχής μας , το οποίο δεν είναι νέο αφού έχουμε επισημάνει το σχετικό πρόβλημα πολλές φορές αλλά τείνει συνεχώς να επιδεινώνεται.

Αναφερόμαστε συγκεκριμένα στους κάδους συλλογής απορριμμάτων, και ανακύκλωσης ,στην επάρκειά τους αλλά πολύ περισσότερο στην κατανομή τους.

Το πώς ακριβώς έχει δημιουργηθεί η κατάσταση και ποιοι είναι οι υπεύθυνοι, δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, παρατηρούμε όμως ότι το πρόβλημα χρονίζει και δεν γίνεται καμιά προσπάθεια αντιμετώπισής του από κανέναν σας και η περιοχή έχει μετατραπεί σε μια απέραντη χωματερή.

Υπάρχουν μελέτες και διατάξεις που προφανώς δεν εφαρμόζονται, με αποτέλεσμα σε ορισμένα σημεία της περιοχής μας να βρίσκεται μεγάλος αριθμός κάδων και να παρατηρείται υπερβολική συγκέντρωση σκουπιδιών, παράλληλα με την πλήρη απουσία τους από άλλα σημεία που είναι αναγκαία.

Εκείνο που θεωρούμε άμεσα αναγκαίο, είναι να γίνει ένας συνολικός επανέλεγχος της χωροθέτησης των κάδων στην περιοχή μας με βάσει τους υπάρχοντες κανονισμούς, ώστε να υπάρξει επιτέλους δίκαιη και ορθολογιστική κατανομή, και να τοποθετηθούν επιτέλους κάδοι στα σημεία από τα οποία σήμερα απουσιάζουν αδικαιολόγητα και καταχρηστικά χωρίς να υπάρξουν ξανά τα γνωστά πελατειακά παιχνίδια.

Με την επιστολή μας αυτή ζητούμε άμεσα:

1. Να προχωρήσετε (πλύσιμο και απολύμανση) στον καθαρισμό του σημείου αποκομιδής απορριμμάτων στη γωνία που ΠΑΡΑΝΟΜΑ έχει μετατραπεί σε χώρο συγκέντρωσης των απορριμμάτων.

2. Στην αντικατάσταση των υπαρχόντων βρώμικων και κατεστραμμένων με νέους κάδους απορριμμάτων.

3. Στην αύξηση των κάδων ανακύκλωσης όπως άλλωστε προϋπήρχαν στην περιοχή.

4. Στην επανατοποθέτηση των κάδων απορριμάτων που αφαιρέθηκαν παράνομα από την παραλιακή ζώνη της περιοχής.

5. Στην Καθημερινή (επτά μέρες την εβδομάδα) αποκομιδή ΟΛΩΝ των απορριμμάτων από την περιοχή.
Θεωρούμε ότι ΑΜΕΣΑ μπορεί και πρέπει να υπάρξει από μέρους σας παρέμβαση σύμφωνα με τα παραπάνω αιτήματα μας. Ειδάλλως είμαστε υποχρεωμένοι να καταφύγουμε στη δικαιοσύνη και να προβούμε σε όποιες άλλες ενέργειες μας που μας υποχρεώνει η κατάσταση που παράνομα δημιουργηθηκε από την πλημμελή από μέρους σας διαχείριση του όλου θέματος.

Παραμένουμε στη διάθεση σας για οιαδήποτε συζήτηση του όλου θέματος.
εκ του ΔΣ

Παρόμοια άρθρα

Back to top button