Την περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα επισκέφθηκε ο Γ. Μπερδελής

«Ο ρόλος της αντιπολίτευσης εκτός του ότι να κάνει κριτική είναι και να ασκεί πίεση στην διοίκηση, για να λύσει προβλήματα που αντιμετωπίζουν ανά περιοχή οι κάτοικοι».

 

Η παραπάνω δήλωση ανήκει στον επικεφαλής του συνδυασμού μας Γ. Μπερδελή, ακριβώς πριν ένα χρόνο, όταν παρευρέθηκε σε συζήτηση που έγινε στα γραφεία του συλλόγου «Άγιος Παντελεήμονας», ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα που είχε απευθύνει τότε στους εκπροσώπους της συμπολίτευσης αλλά και της αντιπολίτευσης, ο πρόεδρος του συλλόγου Γιαν. Σαρικώστας.

 

Στην περιοχή «πάνω από τις γραμμές» στη Νέα Πέραμο, (όπως την αποκαλούν πολλοί), δηλαδή στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, βρέθηκε ξανά την περασμένη Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016 ο Γ. Μπερδελής, προσκεκλημένος του προέδρου αλλά και των μελών του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου.

 

Σκοπός της επίσκεψής του ήταν μέσω της επαφής με του κατοίκους της περιοχής, να ακούσει αλλά και να καταγράψει τα προβλήματα που συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν, ένα χρόνο περίπου, μετά τις δεσμεύσεις του δημάρχου κ. Γρ. Σταμούλη που δήλωνε «πως σταδιακά και στα μέτρο του δυνατού, θα δίνονταν λύσεις στα προβλήματα της περιοχής».  

 

Πολλά τα προβλήματα αλλά και οι διαπιστώσεις

Ακούγοντας με προσοχή τον πρόεδρο του συλλόγου «Άγιος Παντελεήμονας» κ. Γιαν. Σαρικώστα, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Τώρα», διαπίστωσε πως η κατάσταση όσον αφορά κυρίως το οδικό δίκτυο, παραμένει ίδια και απαράλλαχτη.

 

Οι κατεστραμμένοι δρόμοι (όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που παραθέτουμε), αλλά και οι μεγάλες διαρροές, αλλά και οι πλημμύρες στις μεγάλες βροχοπτώσεις (όπως η οδός Γρεβενών), αποδεικνύουν ότι δίκαια οι κάτοικοι της περιοχής αισθάνονται ξεχασμένοι από την σημερινή διοίκηση του Δήμου.

 

Οι μεγάλες λακκούβες, αποτελούν πηγή κινδύνου όχι μόνο για τους οδηγούς δικύκλων, αλλά για το σύνολο των κατοίκων, αφού κατά γενική ομολογία ούτε πεζοί δεν μπορούν να περπατήσουν στο κατεστραμμένο οδικό δίκτυο.

 

Πόσα θύματα θα πρέπει να θρηνήσουμε στον παράλληλο του προαστιακού;

Το παραπάνω ερώτημα προέκυψε από την αγωνία των κ.κ. Γιαν. Σαρικώστα και Δ. Κοναξή, οι οποίοι έθεσαν στον Γ. Μπερδελή και το θέμα της έλλειψης ηλεκτροφωτισμού στον παράλληλο του προαστιακού της Νέας Περάμου.

 

Ενός δρόμου που έχει πάρει μεγάλο βάρος της κίνησης τα τελευταία χρόνια λόγω του αντιτίμου των διοδίων. Δρόμου άκρως επικίνδυνου, στον οποίο εξαιτίας της έλλειψης φωτισμού το τελευταίο διάστημα έχουν σημειωθεί αρκετά θανατηφόρα δυστυχήματα, με αυτοκίνητα να παρασύρουν πεζούς.

 

Πρόβλημα το οποίο αν και δεν άπτεται της δικαιοδοσίας του δήμου, εντούτοις κανείς από την διοίκηση δεν συγκινείται, ώστε να αφυπνίσει τις αρμόδιες αρχές για να το επιλύσουν.

 

Τα μεγάλα λόγια του κ. Σταμούλη φαίνεται πως ειπώθηκαν για το θεαθήναι

Τα μεγάλα λόγια του κ. Σταμούλη ένα χρόνο πριν, (παρουσία των στελεχών της αντιπολίτευσης αλλά και των κατοίκων του Αγίου Παντελεήμονα), για το… δήθεν ενδιαφέρον της διοίκησής του για την περιοχή, φαίνεται πως ειπώθηκαν για το θεαθήναι και με στόχο να κερδηθούν εντυπώσεις, καθώς και όπως ειπώθηκε στην συζήτηση από τον κ. Σαρικώστα, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Κ. Καράμπελας «ακόμη … έρχεται» στον Άγιο Παντελεήμονα. Είναι στο δρόμο για να… καταγράψει τα ήδη καταγεγραμμένα εδώ και ένα χρόνο, από τον δήμαρχο προβλήματα της περιοχής.

 

Βέβαια, μόνο δικαιολογία δεν αποτελεί για την διοίκηση του κ. Σταμούλη η ανταπόκριση στην καθημερινότητα,  – καθώς και σύμφωνα με ομολογίες των κατοίκων -, έχουν γίνει θετικά βήματα στον τομέα της καθαριότητας αλλά και του ηλεκτροφωτισμού, οφέλη τα οποία όμως είναι εκ του νόμου ανταποδοτικά για τους κατοίκους όχι μόνο της συγκεκριμένης περιοχής αλλά και των πόλεων των Μεγάρων και της Νέας Περάμου.

 

Αν ληφθούν υπόψη και οι καταγγελίες των μελών του Δ.Σ. του συλλόγου για μη συμμετοχή τους στην Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης, αλλά και σε κάθε πολιτιστικό γεγονός, τότε είναι ξεκάθαρο πως η διοίκηση φοβάται τα μέλη των  συλλόγων που αντιδρούν επιδιώκοντας να βρουν λύσεις στα προβλήματά τους.

 

Ακούγοντας τον πρόεδρο αλλά και τα μέλη του Δ.Σ. του Αγίου Παντελεήμονα, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Τώρα» Γ. Μπερδελής με βάση το ρόλο που κατέχει στο δημοτικό συμβούλιο, αυτόν του επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, δεσμεύτηκε πως θα υπενθυμίσει στην διοίκηση του κ. Σταμούλη, ότι και στην περιοχή «πάνω από τις γραμμές», σε αυτή του Αγίου Παντελεήμονα κατοικούν άνθρωποι, και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζονται.

 

Άνθρωποι που δεν είναι ούτε «παιδιά κατώτερου Θεού», αλλά ούτε και «πολίτες β’ κατηγορίας».

 

Είναι πολίτες του Δήμου Μεγαρέων που επιβάλλεται η διοίκηση να τους αντιμετωπίζει ίσα και όμοια με τους υπόλοιπους συμπολίτες μας.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button