Αθ. Μπούρας: «Εκδόθηκαν τα ΦΕΚ για την αποκατάσταση ζημιών από τις πλημμύρες της 25ης Νοεμβρίου»

Δελτίο τύπου του Αντιπρόεδρου της Βουλής και Βουλευτή Δυτικής Αττικής, κ. Αθανάσιου Μπούρα:

Στην συνάντηση που έλαβε χώρα στο κοινοτικό κατάστημα Κινέτας το Σάββατο 15/2/2020 παρευρέθηκε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Δυτικής Αττικής, κ. Αθανάσιος Μπούρας, κατόπιν πρόσκλησης της προέδρου της κοινότητας της περιοχής, κ. Αλεξάνδρας Μπαλτσιώτου και με συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, κ. Λευτέρη Κοσμόπουλου, του Δημάρχου Μεγαρέων, κ. Γρηγόρη Σταμούλη, του Αντιδημάρχου Κινέτας, κ. Σταύρου Φωτίου, τοπικών συμβούλων, καθώς και μελών της επιτροπής πυρόπληκτων.

Όπως είχε αναφερθεί και στο Δελτίο Τύπου της 17ης Φεβρουαρίου 2020, κεντρικό θέμα της συζήτησης αποτέλεσαν οι καταστροφές, που προκλήθηκαν από τις πυρκαγιές και την πρόσφατη καταστροφική πλημμύρα στην περιοχή της Κινέτας. Από την πλευρά του ο κ. Μπούρας κατόπιν επικοινωνίας του με τους αρμόδιους κρατικούς φορείς ήταν σε θέση να ενημερώσει εκτενώς τους παρευρισκόμενους για τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες των τελευταίων δύο μηνών, που αφορούν την έκδοση Κ.Υ.Α., οι οποίες είχαν υπογραφεί από όλους τους Υπουργούς της Κυβέρνησης και είχαν σταλεί για γνωστοποίηση στην Ε.Ε. και αναμενόταν η δημοσίευση σε ΦΕΚ.

Ο κ. Μπούρας παρεμβαίνοντας στην Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης επίσπευσε τη διαδικασία και δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ στις 25 Φεβρουαρίου 2020, που αφορά την «Οριοθέτηση περιοχών και χορήγηση Στεγαστικής Συνδρομής για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτίρια από τις πλημμύρες της 25ης Νοεμβρίου 2019 σε περιοχές του Δήμου Μεγαρέων της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου και ακολούθως δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ στις 26 Φεβρουαρίου 2020 που αναφέρεται στην «Οριοθέτηση περιοχών και χορήγηση στεγαστικής συνδρομής για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτίρια από τις πλημμύρες της 29ης και 30ης Σεπτεμβρίου 2018 σε περιοχές του Δήμου Μεγαρέων της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής». Αξίζει να σημειωθεί η πολύ μεγάλη καθυστέρηση της προηγούμενης κυβέρνησης, για την έκδοση αυτής της Κ.Υ.Α.

Από την επόμενη ημέρα της συνάντησης ο κ. Μπούρας επικοινώνησε με τη Δασάρχη Μεγάρων, κα Φράγκου, για τον καθαρισμό των ρεμάτων της περιοχής από τα καμένα πευκόδενδρα. Στη συνέχεια, ήρθε σε επαφή με τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, κ. Κοσμόπουλο, ο οποίος διαβεβαίωσε τον κ. Μπούρα για τον καθαρισμό των ρεμάτων από τα φερτά υλικά, καθώς και την απομάκρυνση των καμένων πευκοδένδρων από τα πρανή και τις κοίτες αυτών.

Επίσης, ήρθε σε επικοινωνία με την Γενική Διεύθυνση Δασών & Αγροτικών Υποθέσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής σχετικά με την εκχώρηση στην ΕΥΔΑΠ των δικαιωμάτων και υποχρεώσεων του Δήμου Μεγαρέων που απορρέουν από την υπ’ αριθμ. πρωτ. 110053/2672/06-12-2019 Απόφαση έγκρισης επέμβασης για την κατασκευή του έργου «Υδροδότηση Οικισμού Κινέτας Μεγάρων, Α’ Φάση: 1) Εξωτερικός Αγωγός Ύδρευσης, 2) Κεντρική Δεξαμενή», στο οποίο δόθηκε οριστική λύση.

Επιπλέον, συζήτησε για το ζήτημα της συλλογής αμιάντου με την Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υποδομών, όπου και έθεσε το θέμα για την παράδοση των ονομάτων των αιτούντων στις νέες εταιρείες που ανατέθηκε η συλλογή του. Επίσης έγινε αναφορά στο ότι θα συνεχιστούν οι κατεδαφίσεις των επικίνδυνων κτισμάτων περίπου 25 στον αριθμό από το Υπουργείο, αδαπάνως για τους πολίτες.

Τέλος, ενημερώθηκε εκ νέου σχετικά με τις προγραμματικές Συμβάσεις του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για τα έργα Αντιπλημμυρικής Προστασίας, ενώ είχε επαφές με στελέχη του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σχετικά με το δασικό σχέδιο νόμου, που πρόκειται να κατατεθεί το Μάρτιο. Ο κ. Μπούρας θα συνεχίσει τις προσπάθειές του, τόσο σε τοπικό, όσο και σε κυβερνητικό επίπεδο, ώστε τα προβλήματα, που απασχολούν τους κατοίκους της Κινέτας, μετά τις φυσικές καταστροφές του 2019, να βρουν οριστική λύση.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button