Την Κυριακή 3 Ιουνίου ο 1ος Πολιτιστικός Ποδηλατικός Γύρος Μεγάρων

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, Απασχόλησης, Παιδείας, Πολιτισμού & Τουρισμού του Δήμου Μεγαρέων διοργανώνει τον 1ο Πολιτιστικό Ποδηλατικό Γύρο της πόλης των Μεγάρων την Κυριακή 3 Ιουνίου 2018, με την ευκαιρία της διακήρυξης της 3ης Ιουνίου ως Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου από την 72η σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης των 193 κρατών-μελών του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Για πρώτη φορά στο Δήμο μας διοργανώνεται Ποδηλατικός Γύρος με τη διαδρομή να διέρχεται από όλους τους χώρους πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης των Μεγάρων. Θα δοθεί η ευκαιρία στους συμμετέχοντες, μικρούς και μεγάλους, να γνωρίσουν τα μνημεία που κοσμούν την πόλη τους, δίπλα από τα οποία περνούν καθημερινά, αλλά δεν σταματούν, και να μάθουν την ιστορία τους.
Η αφετηρία του Ποδηλατικού Γύρου θα είναι στο Δημαρχείο Μεγάρων και ο τερματισμός στο Άλσος Θεόγνιδος. Τα σημεία ενδιαφέροντος θα αποτελέσουν η Αρχαία Αγορά, το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Ιερό της Δήμητρας στο Σπήλαιο του Μουρμούνη, η Κρήνη Θεαγένους, ο Λόφος Καρίας, το Ρωμαϊκό Λουτρό στην Πλατεία Σωτήρος, η Μεγαρική Σχολή, οι Σιθνίδες Νύμφες, ο Λόφος Αλκάθους, ο Αη Γιάννης Χορευταράς, η Νότια Κρήνη στο Ερκίς, το Βυζάντιο, η Μινώα, ο Θέογνις.

Σημείο Εκκίνησης : Δημαρχείο Μεγάρων, 10.00 π.μ.

Στόχος αυτού του διαφορετικού Ποδηλατικού Γύρου είναι η ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου της πόλης των Μεγάρων, η γνωριμία με αυτόν μέσα σε ένα πνεύμα αμοιβαίας κατανόησης, ανοχής και φιλίας, που με όχημα το ποδήλατο θα ενθαρρύνει τους ενδιαφερόμενους να τονίσουν τη χρήση του ποδηλάτου ως μέσο για την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης, συμπεριλαμβανόμενης της ενίσχυσης της εκπαίδευσης για την σωματική αγωγή, για την προώθηση της οδικής ασφάλειας και την προώθηση της κοινωνικής ζωής και ανάπτυξης μέσω του αθλητισμού.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button