Έναρξη σχολικής χρονιάς: «Πρώτο κουδούνι» και αγιασμός σε όλα τα σχολεία

Μήνυμα του δημάρχου Μεγαρέων για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Σήμερα, Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου, ξεκινάει η νέα σχολική χρονιά για τους μαθητές νηπιαγωγείων, δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων της Ελλάδας.

Το πρωί ετελέσθη ο καθιερωμένος αγιασμός, δόθηκαν οι σχετικές οδηγίες για θέματα που αφορούν στο ωρολόγιο πρόγραμμα και στη γενικότερη λειτουργία του σχολείου και τέλος οι μαθητές παρέλαβαν τα βιβλία τους λίγο πριν αποχωρήσουν.

Έτσι έγινε και στις σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων του Δήμου Μεγαρέων. Ο δήμαρχος Μεγαρέων, Γρηγόρης Σταμούλης, με τους αντιδημάρχους κ.κ. Ιερόθεο Πολυχρόνη και Κωνσταντίνο Καράμπελα, παραβρέθηκαν και στο 2ο Γενικό Λύκειο Μεγάρων.

Το πρωί απεστάλη και δελτίο τύπου του Δήμου Μεγαρέων, Γρηγόρη Σταμούλη, για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς που έχει ως εξής:

«Με βαθιά συγκίνηση, εκφράζω τις καλύτερες ευχές μου για μια δημιουργική και επιτυχημένη σχολική περίοδο, προς όλους τους μαθητές των δημοτικών, των γυμνασίων και των λυκείων, καθώς επίσης προς όλους τους δασκάλους, τους καθηγητές και τους γονείς.

Είμαι βέβαιος, ότι το ταξίδι στη γνώση και στη μάθηση, που ξεκινά σήμερα, θα είναι παραγωγικό και ωφέλιμο και θα προσφέρει στα παιδιά και στους νέους μας εφόδια πολύτιμα, για όλη την υπόλοιπη ζωή τους. Ταυτόχρονα θα σφυρηλατήσει υψηλές αξίες, αρχές και ήθος, στοιχεία που τόση ανάγκη έχει η κοινωνία μας.

Ο μεγάλος αρχαίος φιλόσοφος Πλάτων είχε πει, «η παιδεία, καθάπερ ευδαίμων χώρα, πάντα τ’ αγαθά φέρει» δηλαδή «η μόρφωση, όπως ακριβώς μια εύφορη γη, φέρνει όλα τα καλά». Η Παιδεία λοιπόν, σχολική και κοινωνική, αποτελεί το ισχυρότερο όπλο για να ξεπεράσουμε τις δύσκολες καταστάσεις που αντιμετωπίζει η χώρα μας, αλλά και για να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις του παρόντος και του μέλλοντος.

Γι αυτό, στα πλαίσια των δυνατοτήτων του δήμου, είμαστε ειλικρινά αποφασισμένοι να στηρίξουμε τις προσπάθειες και να καλύψουμε τις ανάγκες μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών, ώστε να γίνουν πραγματικότητα τα όνειρα, οι φιλοδοξίες και η διάθεση για μάθηση, όλων.
Εύχομαι καλή πρόοδο, από τα βάθη της καρδιάς μου!

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕΓΑΡΕΩΝ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ»

Παρόμοια άρθρα

Back to top button