Υποδοχή του δρομέα Γιώργου Ζαχαριάδη στο άγαλμα του Βύζαντα

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης, ή πιο γνωστός ως ΤΕΜΟΝΑΕΚ, είναι ένας δρομέας υπεραποστάσεων. Έχει τερματίσει το Σπάρταθλον (Αθήνα – Σπάρτη 246 χλμ.) και τέσσερις φορές το Φειδιππίδειο Δρόμο (Αθήνα – Σπάρτη – Αθήνα 492 χλμ.) καθώς και δεκάδες άλλους αγώνες υπεραποστάσεων.

Η μεγάλη του αγάπη για τον τόπο καταγωγής των προγόνων του, τον Πόντο, τον οδήγησε το 2015 σε ένα υπεράνθρωπο εγχείρημα, να «ενώσει» τρέχοντας την Παναγία Σουμελά στη Βέροια με την Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα του Πόντου τρέχοντας σε 27 ημέρες περίπου 2.000 χλμ. στη μνήμη των προγόνων του, που πέθαναν μετά τον ξεριζωμό τους από τον Πόντο και τη Μικρά Ασία ερχόμενοι προς τη μητέρα Ελλάδα.

Λόγω της προσφυγικής του καταγωγής, υποστηρίζει με πάθος την ομάδα της ΑΕΚ και τρέχει με το Δικέφαλο Αετό στο στήθος και τα χρώματα της ΑΕΚ.

Τις τελευταίες 15 ημέρες έχει ξεκινήσει και έχει σχεδόν ολοκληρώσει ένα νέο άθλο, να συνδέσει την Αγιά Σοφία της Κωνσταντινούπολης με το νέο γήπεδο της ΑΕΚ, την «Αγία Σοφία» στη Νέα Φιλαδέλφεια, διανύοντας μια απόσταση περίπου 1.200 χιλιομέτρων.

Ο ίδιος στην ιστοσελίδα του στο fb γράφει:

«Μεταφέροντας λίγο χώμα από τις χαμένες πατρίδες αλλά και μεταφέροντας και το μήνυμα της Αγάπης, της Ελπίδας και της Ειρήνης των λαών. Όχι άλλες Γενοκτονίες!!! Εις μνήμην όλων εκείνων που εμπνεύστηκαν τη δημιουργία ενός συλλόγου που πρεσβεύει τις αξίες των προσφύγων, που τιμά τον πολιτισμό και τα γράμματα και παράγει ήθος. Γι αυτούς που έζησαν την τραγική πορεία προς την Ελλάδα αφήνοντας τα πάντα πίσω τους και φέρνοντας μαζί τους τον Δικέφαλο Αετό, γράφοντας την δική τους ιστορία. Είναι ένα ευλαβικό μνημόσυνο για όλους τους προγόνους μας».

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γνωρίζει την ιστορία του Βυζαντίου και της Κωνσταντινούπολης και γι αυτό τιμά και την «μητρόπολη», απ’ όπου ξεκίνησε ο Βύζας ο Μεγαρεύς για να ιδρύσει το Βυζάντιο. Η πορεία του, λοιπόν, που ξεκίνησε στις 4 Σεπτεμβρίου από την Κωνσταντινούπολη θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου το μεσημέρι στο Άγαλμα του Βύζαντα στα Μέγαρα, μεταφέροντας συμβολικά λίγο χώμα από την Κωνσταντινούπολη και στην πόλη των Μεγάρων.

Εκεί λοιπόν μπροστά στο Άγαλμα του Βύζαντα οργανώνεται από το Δήμο Μεγαρέων πανηγυρική υποδοχή με την παρουσία της Διοίκησης του Δήμου με επικεφαλής το Δήμαρχο Μεγαρέων Γρηγόρη Σταμούλη, εκπροσώπων τοπικών φορέων, μαθητών και πολιτών.

Στη συνέχεια ο Γιώργος Ζαχαριάδης θα μεταβεί στο δημαρχείο, όπου θα τιμηθεί για τον άθλο του και το συμβολισμό, που αυτός εμπεριέχει, από το Δήμαρχο.

Δείτε την πρόσκληση του Δημάρχου Μεγαρέων Γρηγόρη Σταμούλη:
Έχουμε την τιμή να σας προσκαλέσουμε την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019, ώρα 11:30, στην εκδήλωση, που διοργανώνεται από το Δήμο Μεγαρέων για την υποδοχή του δρομέα υπεραποστάσεων Γιώργου Ζαχαριάδη, στο χώρο έμπροσθεν του αγάλματος του Βύζαντος στο Κουρκούρι,ο οποίος μεταφέρει χώμα από την αποικία των Μεγαρέων Βυζάντιο (Κωνσταντινούπολη), στα Μέγαρα, επί της οδού Δημάρχου Γεωργίου Μενιδιάτη.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button