Τι ισχύει από αύριο: «Ανάσα ελευθερίας – Βαλβίδες αποσυμπίεσης»

Η εβδομαδιαία ενημέρωση και η στρατηγική της κυβέρνησης κατά του ιού, μέσα από εικόνες

Ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος, ο οποίος ήταν παρών στην εβδομαδιαία ενημέρωση προς τους πολίτες, τόνισε πως είναι αναγκαία η συστράτευση όλων κάνοντας ταυτόχρονα έκκληση να απέχουμε από νέους διχασμούς. Τόνισε πως «οι αντοχές και τα κουράγια όλων λιγοστεύουν, η κόπωση όλων μπορεί να θολώνει κάπως την κρίση μας και πρέπει να πάρουμε δύναμη από αυτά που έχουμε καταφέρει». Χαρακτηριστικά δήλωσε πως η κυβέρνηση και όλοι οι εμπλεκόμενοι αρμόδιοι φορείς έχουν λάβει υπ’ όψιν την κόπωση όλων και γι’ αυτό τα νέα μέτρα αποσκοπούν στο να δώσουν μια «ανάσα ελευθερίας» λειτουργώντας ως «βαλβίδες αποσυμπίεσης», πάντα όμως στοχευμένα και μελετημένα.

Στη συνέχεια έδωσε το πλάνο και τον τόνο της στρατηγικής της κυβέρνησης για την περαιτέρω πορεία στη μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας:

Τέλος ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε ότι η επιτροπή των ειδικών, αφού μελέτησε όλα τα δεδομένα, εισηγήθηκε:

1 Όλες τις ημέρες και σε όλη τη χώρα το ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας θα είναι 21:00 έως 05:00, αρχής γενομένης από αύριο, Σάββατο.

2 Επαναλειτουργία κομμωτηρίων και κέντρων αισθητικής από τη Δευτέρα.

3 Επαναλειτουργία υπαίθριων αρχαιολογικών χώρων ως 3 άτομα. Επίσκεψη φυσικά με μάσκα και με αποστολή SMS στον κωδικό 6.

4 Για τα πάρκα ισχύσει μετάβαση μόνο με τα πόδια ή με ποδήλατο.

5 Τέλεση λειτουργίας με 1 πιστό ανά 25 τ.μ. και όριο τους 20 πιστούς για την Κυριακή της Ορθοδοξίας, για την 25η Μαρτίου και τους χαιρετισμούς της Θεοτόκου.

6 Επιτρέπεται η ερασιτεχνική αλιεία για τους διαμένοντες σε παραθαλάσσιους δήμους με SMS στον κωδικό 6.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button