Θυρανοίξια Ι.Ν. Αγίων Θεοδώρων Κοιμητηρίου Μεγάρων – Απονομή παράσημου στον ευεργέτη Αθ. Μαρτίνο [βίντεο]

Με τη δέουσα ιεροπρέπεια και επισημότητα τελέσθηκαν, χθες Κυριακή 23 Οκτωβρίου, τα θυρανοίξια του Ιερού Ναού Αγίων Θεοδώρων στο Κοιμητήριο Μεγάρων χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μεγάρων και Σαλαμίνος κ.κ. Κωνσταντίνου. Παρών και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πηλουσίου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας κ.κ. Νάρκισσος, καθώς και μέλη του κλήρου της Μητροπόλεως Μεγάρων και Σαλαμίνος.

Δεν θα μπορούσε να λείπει ο ευεργέτης του έργου και της αποκατάστασης – σωτηρίας του Ιερού Ναού, κ. Αθανάσιος Μαρτίνος, ο οποίος ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα του υπεύθυνου του κοιμητηρίου και προϊσταμένου του Ιερού Ναού της Αγίας Παρασκευής Μεγάρων, πατρός Αλεξάνδρου Κουργιαλή, και με δική του χορηγία αλλά και επιμέλεια ο ναός των Αγίων Θεοδώρων, μετά από παλινωδία πολλών δεκαετιών, απεδόθη και πάλι προς λατρεία του Τριαδικού Θεού και τέλεση των αγίων Του μυστηρίων.

Στον κ. Μαρτίνο απενεμήθη παράσημο – «Μεγαλόσταυρος του Αγίου Λαυρεντίου» – από τον Σεβασμιώτατο κ.κ. Κωνσταντίνο, κατόπιν αποφάσεως της Μητροπόλεως και μία εικόνα εργόχειρο των Μοναχών του Αγίου Ιωάννου του Μακρυνού από τον π. Αλέξανδρο. Αμφότεροι, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεγάρων και π. Αλέξανδρος Κουργιαλής, εξήραν τον κ. Μαρτίνο για την άμεση ανταπόκριση και προσφορά του, ευχαριστώντας τον για τη μεγαλοκαρδία του, την ανάγκη του να μοιράζεται και να αποδίδει, όπου παρίσταται ανάγκη, τη βοήθειά του, ευχόμενοι ο Θεός να διαφυλάττει την υγεία του, καθώς και ολόκληρης της οικογένειάς του.

Παρόντες στην τελετή ήταν επίσης πιστοί, βουλευτές, πολιτευτές και μέλη της Κυβέρνησης, της Περιφέρειας και Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την τελετή των Θυρανοιξίων του ναού ακολούθησε η παρουσίαση του βιβλίου του πρώην δημάρχου Μεγαρέων, κ. Χρυσόστομου Σύρκου, με θέμα «Η Παλαιά Διαθήκη στις Ιερές Ακολουθίες της Εκκλησίας μας». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Μεγάρων. Του συγκεκριμένου βιβλίου η έκδοση είναι χορηγία, επίσης, του κ. Μαρτίνου.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button