Θαν. Μπούρας: Δυσλειτουργία στις αστυνομικές υπηρεσίες της Δυτ. Αττικής

Ο Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής Θανάσης Μπούρας κατέθεσε ερώτηση προς την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη με θέμα τη δυσλειτουργία στις αστυνομικές υπηρεσίες της Δυτικής Αττικής.

Η κατατεθείσα ερώτηση έχει ως εξής:

“Η Δυτική Αττική είναι μία περιοχή με αυξημένη παραβατικότητα και εγκληματικότητα.

Δεν έχει περάσει ούτε ένας χρόνος από τα εγκαίνια από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής και παρ’ όλες τις εξαγγελίες για αναβάθμιση των αστυνομικών υπηρεσιών, η κατάσταση που επικρατεί είναι απογοητευτική.

Η διαθέσιμη δύναμη στις Αστυνομικές υπηρεσίες της Δυτικής Αττικής είναι μειωμένη σε ποσοστό πάνω από 50%. Ενδεικτικά, στο Τμήμα Ασφαλείας Ασπροπύργου υπηρετούν 10 αστυνομικοί αντί για 30 που προβλέπεται, στο Τμήμα Ασφαλείας Μάνδρας 11 αντί για 20. Ίδια υποστελέχωση υπάρχει και στα Α.Τ. και Τ.Α. Μεγάρων, Ελευσίνας, Άνω Λιοσίων, Ζεφυρίου.

Δεν υπάρχει σχεδόν μέρα που τα κεντρικά δελτία ειδήσεων να μην καταγράφουν κάποια παραβατική πράξη στην περιοχή της Δυτικής Αττικής, η οποία προκαλεί την κοινή γνώμη.

Αυτή η κατάσταση αυξάνει τα κρούσματα κλοπών, διαρρήξεων και επιθέσεων σε βάρος των πολιτών, αλλά και άλλες εγκληματικές πράξεις.

Επιπλέον, οι κτιριακές εγκαταστάσεις πολλών Α.Τ. και Τ.Α. Δυτικής Αττικής είναι ακατάλληλες για χρήση και τον τελευταίο ενάμιση χρόνο δεν υπάρχει υπηρεσία καθαριότητας. Ο εξοπλισμός των οχημάτων (καύσιμα, service) είναι ανύπαρκτος με αποτέλεσμα το εκάστοτε Α.Τ. και Τ.Α. να συντηρεί μόνο του τα οχήματα.

Μετά από τα παραπάνω ερωτάται η κ. Υπουργός:

  1. Προτίθεται άμεσα να στελεχώσει τις αστυνομικές Υπηρεσίες της Δυτικής Αττικής με προσωπικό έτσι ώστε να υπάρξει περισσότερη ασφάλεια στους πολίτες και να μειωθούν τα κρούσματα που παρατηρούνται το τελευταίο χρονικό διάστημα;
  2. Προτίθεται να δοθεί επιπλέον χορηγία προκειμένου να έχουν τα κατάλληλα μέσα για να εκτελούν τα καθήκοντά τους;
  3. Πως προτίθεται να αντιμετωπίσει το θέμα της καθαριότητας;”

Παρόμοια άρθρα

Back to top button