Τεστ Επαγγελματικού Προσανατολισμού σε μαθητές του 1ου Γυμν. Μεγάρων

Δελτίο τύπου της Ένωσης Γονέων του Δήμου Μεγαρέων:

Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Μεγάρων (Ευκλείδειου), ολοκληρώθηκε την Κυριακή 8 Μαρτίου 2020 η συμπλήρωση τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού μαθητών και μαθητριών της Γ΄ Γυμνασίου.

Ήδη από την ενημέρωση που έγινε σε μαθητές και γονείς, η όλη δραστηριότητα θεωρήθηκε απόλυτα επιτυχημένη και χρήσιμη για το μέλλον των παιδιών. Είναι πολύ σημαντικό για τα παιδιά αλλά και για τους γονείς, να γνωρίζουν όχι απλά την κλίση προς την θεωρητική ή θετική κατεύθυνση, αλλά η κλίση αυτή να είναι πολύ πιο λεπτομερής και να συνδυάζεται με τα προσωπικά χαρακτηριστικά (χαρακτήρας – συμπεριφορά) του κάθε παιδιού.

Πιστεύουμε ότι είναι πολύ θετικό τα παιδιά μας να ακολουθήσουν την επαγγελματική κατεύθυνση που πραγματικά θέλουν και τους αρέσει. Είναι βασική προϋπόθεση για επιτυχημένη καριέρα, ειδικά τώρα που η αγορά εργασίας γίνεται όλο και πιο δύσκολη και ο ανταγωνισμός όλο και πιο σκληρός.

Στο πλαίσιο μιας πόλης όπως τα Μέγαρα, η θεσμοθέτηση ανάλογων δράσεων συνιστά μια ουσιαστική αναπτυξιακή προσπάθεια. Για αυτό θεωρούμε ότι θα ήταν πολύ θετικό, μια παρόμοια δράση που θα αγκαλιάσει όλους τους μαθητές της πόλης που προετοιμάζονται για το Πανεπιστήμιο, να πραγματοποιείται όχι μόνο με την πρωτοβουλία κάποιου Συλλόγου Γονέων, αλλά με την ευθύνη της Δημοτικής Αρχής.

Από όσο γνωρίζουμε, κάτι παρόμοιο δεν έχει γίνει σε άλλη πόλη, οπότε είναι ίσως ευκαιρία η Δημοτική Αρχή να ανοίξει ένα δρόμο, που σίγουρα θα μιμηθούν και θα ακολουθήσουν και άλλοι Δήμοι. Αν κρίνουμε από την οικονομική επιβάρυνση των μαθητών του 1ου Γυμνασίου που συμμετείχαν στη διαδικασία, το κόστος μόνο απαγορευτικό δεν είναι.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button