Κλείνουν σχολεία, πανεπιστήμια, παιδικοί σταθμοί για 14 ημέρες

Ανακοινώθηκε το κλείσιμο όλων των σχολείων και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων στη χώρα μας λόγω του νέου κορωνοϊού Covid-19.

Αυτό αφορά βρεφονηπιακούς σταθμούς, σχολεία, ΙΕΚ, ΤΕΙ, ΑΕΙ, για 14 ημέρες. Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε μέτρα στήριξης των εργαζόμενων γονέων. Η ανακοίνωση, όπως είπε ο αρμόδιος υπουργός, έγινε μετά από εισηγήσεις που δέχθηκε η Επιτροπή Αντιμετώπισης Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από παράγοντες υγείας.

«Όλοι οι Έλληνες πρέπει να δείξουν υπευθυνότητα για τον περιορισμό της διασποράς της νόσου», δήλωσε ο Β. Κικίλιας.

Κλειστά και τα φροντιστήρια

Μετά την απόφαση του υπουργού Υγείας για το κλείσιμο των σχολείων και των πανεπιστημίων σε ολόκληρη τη χώρα, για 14 ημέρες, κλείνουν και όλα τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών και μέσης εκπαίδευσης με απόφαση της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως.

Η υπουργός Παιδείας με δηλώσεις της στο ΣΚΑΪ τόνισε ότι ζήτησε από τον ΕΟΔΥ να διατάξει το κλείσιμο φροντιστηρίων και πάσης φύσεως εξωσχολικές δομές εκπαίδευσης στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Μιλώντας νωρίτερα στην τηλεόραση του Mega η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη επισήμανε ότι «έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια κατάσταση που είναι δύσκολη, αλλά είμαστε δυνατοί σαν ομάδα και μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε».

Ερωτηθείς σχετικά για το θέμα λειτουργίας των φροντιστηρίων σημείωσε ότι «όλο αυτόν τον καιρό αποφασίσαμε να ακολουθούμε πιστά και ευλαβικά τις υποδείξεις και επιταγές των επιστημόνων» και πως όταν η επιτροπή για την προστασία της δημόσιας υγείας αποφασίσει ότι και λόγω της διασποράς, αλλά και και των κρουσμάτων θα ήταν καλύτερο να αναστείλουν τη λειτουργία τους με σκοπό να σταματήσει η διασπορά, «θα λάβουμε και τη σχετική απόφαση».

Δελτίο τύπου του Δήμου Μεγαρέων:

Κλειστά από αύριο 11 Μαρτίου, όλα τα Σχολεία του Δήμου Μεγαρέων.

Ύστερα από τη σημερινή Κυβερνητική απόφαση, που ανακοινώθηκε απόψε όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας θα παραμείνουν κλειστά για 14 ημέρες.
Έτσι λοιπόν από αύριο Τετάρτη 11 Μαρτίου μέχρι τις 24 Μαρτίου 2020, όλα τα Σχολεία του Δήμου Μεγαρέων, θα παραμείνουν κλειστά (ΙΕΚ – Λύκεια – Δημοτικά – Νηπιαγωγεία – Νηπιακοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί – ΚΔΑΠ – Δημοτικό Βυζάντειο Ωδείο).

Παρόμοια άρθρα

Back to top button