Τελευταία απάντηση Χρ. Γκοσδή προς τον Σπ. Κουντεμάνη

Τελευταία απαντητική επιστολή της Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Μεγάρων, Χρυσής Γκοσδή, προς τον τοπικό σύμβουλο, Σπύρο Κουντεμάνη στην επιστολή του με τίτλο: «Κα. Γκοσδή, για μια ακόμα φορά το κείμενό σας είναι παντελώς ατεκμηρίωτο.»

Σε απάντηση της τελευταίας άκρως συκοφαντικής για το πρόσωπό μου επιστολής σας, επανέρχομαι για τελευταία φορά για να σας απαντήσω, ωστόσο σας δηλώνω ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχω άλλο σε αυτή την ανταλλαγή απόψεων μέσω εφημερίδων, γιατί ο χώρος που πρέπει να γίνεται αυτή είναι ο χώρος συνεδριάσεων του συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας και όχι οι εφημερίδες. Με αυτό τον τρόπο που επιλέγετε εσείς, επέρχεται η πραγματική υποβάθμιση και όχι με το γόνιμο διάλογο ακόμα και με τη διαφωνία μέσα στο θεσμικό πλαίσιο των συμβουλίων. Επιπλέον, επιτρέψτε μου να σας θυμίσω πως υποστηρίξατε ότι έγνοια σας είναι το βέλτιστο για το κοινοτικό συμβούλιο, στο οποίο όμως προεδρεύω άρα πρώτη εγώ θα επεδίωκα την ανάδειξη και την ανέλιξη αυτού. Κατακρίνω συναφώς τα λεγόμενά σας διότι δεν εκφράζουν την πλειοψηφία του συμβουλίου ή και την ολότητα αυτού – πλην εσάς βέβαια – καθώς όλοι μεριμνούν για το καλό της δημοτικής κοινότητας Μεγάρων.

Αρχικά σε απάντηση της αυθαίρετης και συκοφαντικής εκτίμησης σας ότι δεν είμαι επαρκώς διαβασμένη, σας υπενθυμίζω ότι στην προηγούμενη επιστολή μου όλες οι απαντήσεις μου συμπεριελάμβαναν σχετική αναφορά των διατάξεων της εγκυκλίου με αριθμό 88 ΑΠ: 59846/21.08.2019 και του Ν. 3852/2010, σχετικά με τη λειτουργία των κοινοτήτων.

Περαιτέρω, όσον αφορά το σχολιασμό σας σχετικά με την πρωτοβουλία που πήρα για την εθελοντική δράση στο Λουτράκι την 15η Σεπτεμβρίου, σας υπενθυμίζω ότι στην προηγούμενη επιστολή μου, αναφέρθηκα σε «δράσεις που τελικά δεν ολοκληρώθηκαν μέσω συμβουλίου, όπως για παράδειγμα στις 15 Σεπτεμβρίου». Εν προκειμένω ήταν κάτι έκτακτο, ευαισθητοποιήθηκα πρώτα σαν άνθρωπος και εν συνεχεία ως Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας, και για το λόγο αυτό ενημέρωσα και όλα τα μέλη του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας. Ο τρόπος που ενημέρωσα ήταν ανάλογος με το κατεπείγον του ζητήματος. Πως να ενημέρωνα δηλαδή ταχυδρομικά, όταν έπρεπε να δοθεί άμεσα νερό, ένα είδος τόσο πρώτης ανάγκης σε συνανθρώπους μας; Επέλεξα τα ηλεκτρονικά μέσα και μάλιστα βρήκα τον τρόπο να ενημερωθείτε όλοι ταυτόχρονα και άμεσα λόγω του κατεπείγοντος του θέματος. Άλλωστε τη χρήση του messenger ως τρόπο επικοινωνίας και ενημέρωσης την επιλέξαμε στην πράξη όλα τα μέλη του συμβουλίου από κοινού και όχι μόνη μου. Να σας θυμίσω ότι την 28η Οκτωβρίου όταν ενημέρωσα τους συμβούλους μέσω email ότι θα καταθέσετε το στεφάνι εσείς λόγω κωλύματός μου, εσείς επιμείνατε και στείλατε στο messenger δική σας ενημέρωση. Επιπλέον αν την 15η Σεπτεμβρίου, η οποία ήταν ημέρα Κυριακή παρεμπιπτόντως, είχε ανταποκριθεί η πλειοψηφία των συμβούλων, η δράση αυτή θα είχε γίνει με τη σφραγίδα του Συμβουλίου, ωστόσο από τη στιγμή που δεν απάντησε κανείς και πήγα μόνη μου, χρησιμοποίησα την ταυτότητά μου και εν συνεχεία το αξίωμα μου, το οποίο τιμώ και με τιμά. Άλλωστε θεωρώ ότι δεν επήλθε καμία επιβλαβής συνέπεια σε κανέναν από την ενέργεια αυτή. Αντιθέτως τέτοιου είδους ενέργειες μου ως Προέδρου του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας που ενισχύουν τον εθελοντισμό, εκπροσωπούν το σύνολο της δημοτικής κοινότητας και δεν περιορίζονται μόνο στους συμβούλους.

Περαιτέρω το κείμενο του μηνύματός μου απευθυνόταν σε συγκεκριμένους ανθρώπους και δεν είχατε δικαίωμα να το δημοσιεύσετε χωρίς την άδειά μου ή έστω ενημέρωσής μου, κάνοντας αναλογική και αυθαίρετη ερμηνεία περί κοινοποίησης και ενημέρωσης δημόσιας. Το μήνυμα αυτό δεν ήταν τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από μία ενημέρωση στους συμβούλους της δημοτικής κοινότητας για πιθανή συμμετοχή τους στην έκτακτη αυτή περίσταση.

Σχετικά με τον ισχυρισμό σας και τη δημιουργία εντυπώσεων ότι δήθεν το αξίωμα της Προέδρου αποτελεί έμμισθη θέση, θα ηθελα να ενημερώσω όλους τους δημότες ότι φυσικά και δεν λαμβάνω μισθό, παρά μόνο κάποια έξοδα κίνησης, όπως προβλέπεται στο άρθρο 79 παρ. 6. Ν. 3852/2010, τα οποία μάλιστα δεν είναι σε θέση κάποιους μήνες ούτε να καλύψουν τα πραγματικά μου έξοδα κίνησης, μετάβαση σε υπηρεσίες στην Ελευσίνα, στην Αθήνα, τηλέφωνα κλπ.

Αναφορικά με την επίσκεψή μου στα σχολεία του Δήμου την 9η Οκτωβρίου, επετείου της απελευθέρωσης των Μεγάρων, αντί να έχετε καχυποψία και εμμονή ότι προσπαθώ να αυτοπροβληθώ, θα σας πρότεινα να εστιάζατε στην ουσία της ενέργειάς μου. Προς ενημέρωσή σας, ωστόσο, για τη συγκεκριμένη δράση εξάντλησα κάθε περιθώριο να βρω κονδύλι, ώστε να γίνει η συγκεκριμένη δράση από το συμβούλιο, ωστόσο όταν διαπίστωσα ότι δεν θα ήταν εύκολο να βρούμε χρήματα ως Τοπικό Συμβούλιο, δεν θέλησα να πιέσω κάποιον σύμβουλο να συμμετάσχει οικονομικά και το ανέλαβα δίδοντας μέρος αυτών των εξόδων κίνησης που λαμβάνω μηνιαίως, γιατί και και σε άλλη δράση και μάλιστα πρόσφατη που χρειάστηκαν χρήματα διαπίστωσα ότι πολλοί σύμβουλοι έρχονται σε δύσκολη θέση και δεν είναι επιθυμητό να συνδράμουν οικονομικά. Βέβαια εκτός από αυτό είναι και μία σωρεία ενεργειών που γίνονται καθημερινά και εκπροσωπώ τη δημοτική κοινότητα και φυσικά δεν προβάλλονται προς τα έξω αντιθέτως και σε δράσεις που έτρεξα να οργανώσω σχεδόν μόνη μου χωρίς κάποια βοήθεια, δεν προέβαλα την προσωπική μου προσπάθεια, αλλά όλο το συμβούλιο της δημοτικής κοινότητας.

Όσον αφορά το θέμα του ορισμού της αναπληρώτριας Προέδρου (ΑΔΑ: 6ΝΦΙΩΚΠ-3ΧΑ στις 02/10/2019), η απόφαση δημοσιεύτηκε κατά το πλήρες περιεχόμενό της στο δημοτικό κατάστημα και στο κατάστημα της κοινότητας σε σχετικούς πίνακες ανακοινώσεων, καθώς και αναρτήθηκε στο Πρόγραμμα Διαύγεια. Προφανώς και δεν υπήρχε κάποιος λόγος να μην λάβει δημοσιότητα.

Τέλος, αναφορικά με τα θέματα που φέρατε προς συζήτηση, σας ενημερώνω και δημοσίως, διότι έχετε ήδη ενημερωθεί πολλάκις σε ατομικό επίπεδο ότι οι σχετικές απαντήσεις είναι πρωτοκολλημένες στο γραφείο της δημοτικής κοινότητας. Τις απαντήσεις αυτές προσπάθησα να σας διαβάσω και ενώπιον του τελευταίου συμβουλίου ωστόσο εσείς δεν ακούγατε, αντιθέτως σηκωθήκατε και φύγατε δημιουργώντας οχλαγωγία, υποβαθμίζοντας με τον τρόπο αυτό τόσο τη διαδικασία, όσο και το θεσμό. Ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχετε πάει να τις παραλάβετε από το γραφείο της δημοτικής κοινότητας, παρόλο που έχετε ενημερωθεί και έχετε διαβεβαιώσει τη Γραμματεία ότι θα περάσετε να τις παραλάβετε και να ενημερωθείτε και να μην σας σταλούν ταχυδρομικά.

Προς τι λοιπόν όλος αυτός ο ντόρος κύριε Κουντεμάνη; Μήπως τελικά θέλετε εσείς να αυτοπροβληθείτε μέσα από τη δήθεν δική μου αυτοπροβολή; Λυπάμαι αλλά δεν θα συμμετέχω άλλο σε αυτή τη διαδικασία ανταλλαγής απόψεων εκτός του χώρου συνεδριάσεων του συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας! Σας αφήνω πλέον στην κρίση των υπολοίπων συμβούλων και όλων των δημοτών, οι οποίοι ενημερώνονται για το πότε είναι οι συνεδριάσεις του συμβουλίου και φυσικά όποιος επιθυμεί μπορεί να προσέρχεται στην αίθουσα των δημοτικών συμβουλίων, όπου λαμβάνουν χώρα οι συνεδριάσεις και να τις παρακολουθούν και φυσικά να απευθύνουν οποιοδήποτε ερώτημα ανά πάσα στιγμή στα γραφεία της δημοτικής κοινότητας και να τους απαντάτε!

Τέλος, οι πολιτικές δημόσιες ερωτήσεις που γίνονται με ρητορικό τρόπο δείχνουν αδυναμία. Ο τρόπος όμως να μη δημιουργούνται είναι η προθυμία για διάλογο μέσω της ακοής και της ανάγνωσης.

Καλές γιορτές σε όλους.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button