Η Τ.Ο. Μεγάρων-Ν. Περάμου της «Δημοκρατικής Συμπαράταξης» για τα πλευρικά διόδια

Τα πλευρικά διόδια είναι ένα ακόμη θέμα με το οποίο ασχολήθηκε πρόσφατα η Δημοτική Τ.Ο. Μεγάρων – Νέας Περάμου της «Δημοκρατικής Συμπαράταξης» (ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΔΗΜ.ΑΡ.)

 

Αφουγκραζόμενοι τα παράπονα των συνδημοτών μας για οικονομική αφαίμαξη από την πλευρά της «Ολυμπίας Οδού», (την στιγμή που πολλοί εξ αυτών αναγκάζονται να πληρώνουν αντίτιμο εντός των ορίων των πόλεων μας, με αποτέλεσμα οι οδηγοί να επιλέγουν την Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών Κορίνθου, αντιμετωπίζοντας πολλά προβλήματα λόγω της επικινδυνότητας του δρόμου), απευθυνθήκαμε στην διοίκηση της «Ολυμπίας Οδού».

 

Στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε την εβδομάδα που πέρασε ο Γραμματέας της Δημοτικής Τ.Ο. Μεγάρων – Νέας Περάμου κ. Ελ. Νικολάου με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της «Ολυμπίας Οδού» κ. Κ. Παπανδρέου, εξέφρασε την αγανάκτηση του για την οικονομική επιβάρυνση των δημοτών του Δήμου Μεγαρέων από τα πλευρικά διόδια που έχουν τοποθετηθεί  στα Μέγαρα και τη Νέα Πέραμο, ζητώντας την κατάργησή τους.

 

Η απάντηση του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας «Ολυμπία Οδός», ήταν πως «τα πλευρικά διόδια προβλέπονται από την σύμβαση παραχώρησης που υπεγράφη το 2007 και δεν δύναται να καταργηθούν».

 

Ο κ. Νικολάου από την πλευρά του επέμεινε γνωστοποιώντας στον κ. Παπανδρέου πως οι συμβάσεις υπογράφονται αλλά και αναθεωρούνται κυρίως και  όταν πλήττονται οι δημότες,  όπως συμβαίνει στην περίπτωση των συμπολιτών μας στα Μέγαρα και τη Νέα Πέραμο, αρκεί βέβαια να υπάρχει θέληση.

 

Βλέποντας ότι δεν υπήρχε θέληση, αλλά άρνηση από την πλευρά της «Ολυμπίας Οδού» όσον αφορά την αναθεώρηση της σύμβασης παραχώρησης σχετικά με την κατάργηση των πλευρικών σταθμών διοδίων, ο Γραμματέας της Δημοτικής Τ.Ο. Μεγάρων – Νέας Περάμου της «Δημοκρατικής Συμπαράταξης», πρότεινε να δοθεί κάρτα ελεύθερης διέλευσης στους μόνιμους κατοίκους των Μεγάρων και της Νέας Περάμου, ή να ισχύει γι’ αυτούς το συμβολικό ποσό των 0,10 ευρώ. Πρόταση την οποία μόνο … άκουσε ο κ. Παπανδρέου, δίχως να αντιπροτείνει κάτι!

 

Ταυτόχρονα και σε συνεργασία με την Βουλευτή της Περιφέρειας Αττικής του κόμματος μας Εύη Χριστοφιλοπούλου, το θέμα τέθηκε και στην Βουλή με ερώτηση που κατέθεσε η ίδια προς τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ερώτηση την οποία και παραθέτουμε στα τοπικά Μ.Μ.Ε. ώστε να ενημερωθούν οι συμπολίτες μας:

«Προς: Τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

Θέμα: «Πλευρικοί Σταθμοί διοδίων σε Νέα Πέραμο και Πάχη Μεγάρων»

 

Οι πλευρικοί σταθμοί διοδίων στην αερογέφυρα Πάχης Μεγάρων και στην αερογέφυρα Νέας Περάμου, έχουν φέρει αναστάτωση και οικονομική επιβάρυνση στους κατοίκους, οι οποίοι καλούνται να καταβάλλουν πολλές φορές καθημερινά το αντίτιμο για να μεταφερθούν εντός των ορίων του Δήμου Μεγαρέων.

 

Σε μια προσπάθεια αποφυγής των διοδίων, αρκετοί πολίτες επιλέγουν να κάνουν χρήση του παράπλευρου τοπικού οδικού δικτύου, που περνά μέσα από κατοικημένες περιοχές, με αποτέλεσμα την περιβαλλοντική επιβάρυνσή τους αλλά και την άνευ προηγουμένου κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Επειδή είναι επιβεβλημένη η απαλλαγή των μονίμων κατοίκων από την υποχρέωση καταβολής διοδίων, ενώ για τους υπολοίπους οδηγούς η χρέωση πρέπει να είναι αναλογική.

Επειδή πολλές φορές έχετε δηλώσει ότι θα προβείτε σε διαδικασίες επαναδιαπραγμάτευσης  των συμβάσεων παραχώρησης.

Ερωτάστε:

Έγινε μέχρι σήμερα επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων παραχώρησης και αν ναι ποια ήταν τα αποτελέσματά της;

Σε ποιες ενέργειες έχετε προβεί ή σκοπεύετε να προβείτε προκειμένου να προβλεφθεί: α) απαλλαγή των μονίμων κατοίκων από την υποχρέωση καταβολής διοδίων και β) αναλογικός καθορισμός του ύψους τους για τους υπόλοιπους οδηγούς;

 

Η ερωτώσα βουλευτής

Εύη Χριστοφιλοπούλου»

Παρόμοια άρθρα

Back to top button