Εσύ τι έκανες για τα διόδια; Τώρα τι θα κάνεις;

Παρακολουθώ τις τελευταίες μέρες μια συζήτηση γύρω από το θέμα των διοδίων και έχω εντυπωσιαστεί τόσο από την ευκολία που «επαναστατούν» από τον καναπέ κάποιοι, όσο και από την απάθεια και αδιαφορία των υπολοίπων. Αφήνοντας τη γενικότερη συζήτηση περί διοδίων και επικεντρώνοντας στη δική μας περιοχή μόνο, είναι πραγματικά πρωτοφανές αυτό που συμβαίνει με τα διόδια στα Μέγαρα. Απ’ τη μία είναι απαράδεκτο να υπάρχουν διόδια εντός των ορίων του ίδιου δήμου και απ τη άλλη, ακόμη πιο απαράδεκτο, να πρέπει να πληρώσεις αυτά τα ποσά για να χρησιμοποιήσεις 15 ή 20 χλμ ενός δρόμου που έχει ολοκληρωθεί και παραδοθεί χρόνια πριν.
Ο λόγος βέβαια που γράφω αυτό το κείμενο δεν είναι ούτε για να επιχειρηματολογήσω σχετικά με την άδικη επιβολή των διοδίων, ούτε να παραθέσω στοιχεία που αποδεικνύουν πως με τον ένα ή άλλο τρόπο έχουμε ήδη πληρώσει αυτό το τμήμα του αυτοκινητόδρομου. Θέλω να θέσω όλους εσάς μπροστά στις ευθύνες σας, να σας ταρακουνήσω και να σας πω πως ιστορικά, ποτέ δεν έγινε και ούτε πρόκειται να γίνει καμία αλλαγή από «πάνω». Μας φταίει δήθεν το κράτος των Αθηνών και οι προειλημμένες αποφάσεις, μας φταίει ο δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο, μας φταίει η αντιπολίτευση που δεν κάνει τίποτα, ενώ όλοι οι παραπάνω βρίσκονται στις θέσεις τους για να εξυπηρετήσουν τη δική μας βούληση η οποία εκφράζεται από τον καναπέ και την επανάσταση στο facebook.
Όλοι αντιδρούν αλλά κανείς δεν έκανε κάτι, ούτε καν συμβολικό, προκειμένου να προσπαθήσει να εμποδίσει την επιβολή των νέων διοδίων. Δεν είναι πρωτόγνωρο το φαινόμενο, το βλέπουμε σε κάθε στάση της καθημερινότητας των πολιτών, νομίζουμε πως η συμμετοχή μας στη δημοκρατία αρχίζει και τελειώνει την Κυριακή των εκλογών. Όπως σε όλα τα θέματα, μικρά ή μεγάλα, έτσι και στα διόδια περιμένουμε από κάποιον άλλο να ξεσηκωθεί, να αντιδράσει, να παλέψει, να πετύχει για εμάς χωρίς εμάς και καραδοκούμε πίσω από τις οθόνες μας για να χρεώσουμε την όποια αδυναμία ή αποτυχία στους άλλους. Δεν απέτυχε ο δήμαρχος να κερδίσει κάτι στη διαπραγμάτευση, εμείς αποτύχαμε, οι πολίτες των Μεγάρων και για την ακρίβεια δεν αποτύχαμε, δεν προσπαθήσαμε καν.
diodia2
Θεωρώ αδιανόητο σε μια πόλη με τόσους συλλόγους, τόσους φορείς, τόσες «πίτες», κόμματα, συνδυασμούς, συλλογικότητες να μη βρέθηκε ένας να οργανώσει έστω μία συζήτηση προκειμένου να γίνει ένας συντονισμός δράσεων με αρχικό στόχο τουλάχιστον την έκπτωση 100% για τους κατοίκους της περιοχής κατά τις μετακινήσεις τους στο Δήμο Μεγαρέων. Στο κάτω κάτω να δούμε αν πραγματικά υπάρχει δυσαρέσκεια και διάθεση αντίδρασης από τους πολίτες.
Ποτέ δεν είναι αργά για δράση, καλώ όλους τους φορείς, αλλά και τον κάθε πολίτη ξεχωριστά να αναλάβει την ευθύνη και θέλω να δηλώσω πως τόσο εγώ ως πρόσωπο όσο και ως MegaraTv με τη φυσική μου παρουσία αλλά και με τη δύναμη ενός μέσου που μπορεί να ενημερώσει και να προβάλλει ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο τον αγώνα των δημοτών, θα είμαι εδώ και ίσως καταφέρω να βάλω το λιθαράκι μου ώστε να γίνουν τα λόγια πράξεις.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button