ΣΥΡΙΖΑ ΜΕΓΑΡΩΝ: «Να ανακληθεί η κυβερνητική απόφαση για μετατροπή του ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΓΝ σε νοσοκομείο COVID»

«Φτάνει πια! Μην παίζετε με τις ζωές μας».

Δελτίο τύπου της Οργάνωσης μελών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Μεγάρων απεστάλη με την τοποθέτηση των μελών του για το θέμα μετατροπής του Θριασίου Νοσοκομείου σε νοσοκομείο αποκλειστικά για covid ασθενείς. Συγκεκριμένα:

Την ώρα που η χώρα διέρχεται το τρίτο και φονικότερο κύμα της πανδημίας, με περισσότερα από 3.000 κρούσματα ημερησίως, με δείκτη θετικότητας των τεστ στο 6,5%, με 150 ασθενείς δια-σωληνωμένους σε κοινές κλίνες επειδή δεν βρίσκουν κρεβάτι σε ΜΕΘ και με νεκρούς που ξεπερνούν τους 70 καθημερινά, η Κυβέρνηση επιλέγει να μετατρέψει το Θριάσιο Νοσοκομείο, το μοναδικό νοσοκομείο της Δ.Α., σε νοσοκομείο αποκλειστικά για COVID!

Τα άλλα σοβαρότατα περιστατικά υγείας θα εξυπηρετούνται στο Ασκληπιείο Βούλας!
Κι όλα αυτά στον 6ο μήνα αυστηρού lockdown με κλειστή αγορά, με αυστηρό περιορισμό των μετακινήσεων και με αστυνομικά μέτρα που έφτασαν μέχρι το άγριο ξύλο στις πλατείες.
Στο συμπέρασμα της απόλυτης αποτυχίας της ελληνικής κυβέρνησης στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης καταλήγει και η έρευνα του διεθνούς πρακτορείου Bloomberg. Το οποίο κατατάσσει την Ελλάδα ανάμεσα στις χώρες με τη χαμηλότερη απόδοση τον Μάρτιο.

Πόση προχειρότητα και ανευθυνότητα θα υποστούμε ακόμα από μια Κυβέρνηση που αποδεικνύεται εγκληματικά ανεπαρκής στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης;

Οι πολίτες της δυτικής Αττικής αντιμετωπίζονται για άλλη μια φορά ως πολίτες της «πίσω αυλής», στερούμενοι του στοιχειώδους δικαιώματός τους για άμεση πρόσβαση σε δομές υγείας που σώζουν ζωές. Σε δομές (Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας) που αποτέλεσαν κατάκτηση των κοινωνικών αγώνων του λαού μας, των τοπικών κοινωνιών.

Το Θριάσιο Νοσοκομείο αποτελεί τη μοναδική νοσοκομειακή μονάδα της περιοχής που καλύπτει όχι μόνο χιλιάδες κατοίκους, αλλά και χιλιάδες εργαζόμενους των πολυάριθμων εργασιακών χώρων που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή. Ας μην ξεχνάμε ότι το κέντρο εγκαυμάτων έχει ήδη μετατραπεί σε ΜΕΘ COVID, τη στιγμή που στην περιοχή λειτουργούν τρία διυλιστήρια. Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο της πανδημίας λόγω συνειδητής επιλογής να μην «ξοδέψει» για το δημόσιο σύστημα υγείας!

Στηρίζουμε τον αγώνα των γιατρών και των εργαζομένων του ΘΡΙΑΣΙΟΥ νοσοκομείου, οι οποίοι σώζουν ανθρώπινες ζωές. Συντασσόμαστε με τα ψηφίσματα διαμαρτυρίας και των πέντε Δημοτικών Συμβουλίων των Δήμων της Δ.Α. Καλούμε τις Τοπικές Αρχές, τους βουλευτές, τις συλλογικότητες και τους πολίτες της περιοχής να συμβάλλουν στον αγώνα για την πλήρη λειτουργία του ΘΡΙΑΣΙΟΥ νοσοκομείου και απαιτούμε:

– Την ανάκληση της απόφασης μετατροπής του ΘΡΙΑΣΙΟΥ σε αποκλειστικά Covid
– Άμεση επίταξη των μεγάλων ιδιωτικών κλινικών για την νοσηλεία των 149, σύμφωνα με την ΟΕΝΓΕ, διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ ασθενών και αποσυμφόρηση του ΘΡΙΑΣΙΟΥ από ασθενείς με Covid oι οποίοι νοσηλεύονται σε επικίνδυνες συνθήκες.
– Ενίσχυση του ΘΡΙΑΣΙΟΥ, των κέντρων υγείας, Ελευσίνας, Ασπροπύργου, Μεγάρων, Μάνδρας με επείγουσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.
– Λήψη άμεσων μέτρων προστασίας της υγείας σε χώρους δουλειάς και ΜΜΜ.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ΜΕΓΑΡΩΝ

Παρόμοια άρθρα

Back to top button