Συμμετοχή του Δημάρχου ως ομιλητή σε ημερίδα του Θριάσιου Νοσοκομείου

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Ιωάννης Μαρινάκης σήμερα 18 Ιουνίου 2013 παρέστη ως ομιλητής στην ημερίδα που συνδιοργανώθηκε από το Θριάσιο Νοσοκομείο και ειδικότερα από το Τμήμα Δημόσιας Υγείας, καθώς και από το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας.

 

Θέμα και αντικείμενο της Ημερίδας ήταν «Οικονομική Κρίση και Υγεία: Ο Ρόλος του Νοσοκομείου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης». Η θεματολογία αποτέλεσε και τον βασικό άξονα στον οποίο κινήθηκε η ομιλία του Δημάρχου κ. Ιωάννη Μαρινάκη με ιδιαίτερη έμφαση στο πώς αντιμετωπίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση την οικονομική κρίση στην υγεία, η οποία λαμβάνει ανθρωπιστικές διαστάσεις, μέσα από την ανάπτυξη κοινωνικών δομών και υποδομών που προσφάτως κατέστη ανάγκη δημιουργίας τους, όπως αυτή του Κοινωνικού Φαρμακείου και των Δημοτικών Ιατρείων επανδρωμένων με σχεδόν όλες τις ειδικότητες εθελοντών ιατρών.

 

«Σκοπός της δημιουργίας τέτοιων δομών είναι η οργάνωση, και η συστηματοποίηση των παρεμβάσεων μας προς την επίτευξη των καλύτερων δυνατών αποτελεσμάτων για την ποιότητα ζωής όλων των πολιτών  και κυρίως των ευπαθών κοινωνικά ομάδων. Ο Δήμος Μεγαρέων συμμετέχει ενεργά στην υλοποίηση της ιδέας δημιουργίας Ταμείου στήριξης των ανέργων ανασφάλιστων της δυτικής Αττικής, με σκοπό τη δωρεάν παροχή υπηρεσιών του σημαντικότερου κοινωνικού αγαθού, της Υγείας», τόνισε ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Ιωάννης Μαρινάκης.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button