Ο Γ. Κώτσηρας στο Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε.

Γ. Κώτσηρας: «Η Ελλάδα παρούσα στα κέντρα διαβούλευσης και λήψης αποφάσεων για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη»

Στο Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (ΔΕΥ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που φιλοξενήθηκε το διήμερο 9 & 10 Ιουνίου στο Λουξεμβούργο, παρευρέθηκε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης κ. Γιώργος Κώτσηρας, εκπροσωπώντας την Ελληνική Κυβέρνηση, σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου.

Στο Συμβούλιο τέθηκαν επί τάπητος μια σειρά σημαντικών θεμάτων, με έμφαση -μεταξύ άλλων- στο ζήτημα της προστασίας των παιδιών που πλήττονται από την εμπόλεμη κατάσταση στην Ουκρανία.
Επιπλέον, υπήρξε εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των εκπροσώπων των κρατών-μελών της Ε.Ε., όπως η ποινική δικαστική συνεργασία προς αντιμετώπιση των δεδομένων που διαμορφώθηκαν μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η προστασία των προσωπικών δεδομένων κατά τις διεθνείς διαβιβάσεις τους, η ψηφιοποίηση της δικαστικής συνεργασίας σε ποινικά θέματα και η στρατηγική της Ε.Ε. για τα δικαιώματα του παιδιού.

«Στην τρέχουσα διεθνή συγκυρία, είναι εξαιρετικά σημαντικά για τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να λαμβάνουν πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των μείζονων προκλήσεων που έρχεται αντιμέτωπη η μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια. Η χώρα μας, βρίσκεται παρούσα στα κέντρα διαβούλευσης και λήψης αποφάσεων, συμμετέχοντας ενεργά στη διαμόρφωση ενός ασφαλέστερου μέλλοντος στην Ευρώπη», ανέφερε σε δήλωσή του ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, κ. Γιώργος Κώτσηρας.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button