Συντονιστής σε επιστημονικό συνέδριο στη Ναύπακτο ο Γρ. Σταμούλης

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης, συντονιστής στο Επιστημονικό Συνέδριο, που έλαβε χώρα στη Ναύπακτο, με θέμα: «Χρηματοοικονομική Διοίκηση & Διαχείριση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Δείτε το δελτίο τύπου του Δήμου Μεγαρέων:

Συνέδριο, για την «Χρηματοοικονομική Διοίκηση και Διαχείριση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση», διοργανώθηκε στην Ναύπακτο την Παρασκευή και το Σάββατο 1 και 2 Νοεμβρίου 2019, με τη συνεργασία της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης», του Δήμου Ναυπακτίας και του Φορέα Επιμόρφωσης στελεχών της Αυτοδιοίκησης Forum Training & Consulting.

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης, συμμετείχε στο Συνέδριο και είχε την ευθύνη του συντονιστή ενημέρωσης – συζήτησης με θέμα: «Διαχείριση και εκκαθάριση δαπανών».

Το σημαντικό αυτό συνέδριο διοργανώθηκε σε μία κρίσιμη για την τοπική αυτοδιοίκηση περίοδο με σκοπό να εξεταστούν μέσα από τις εργασίες του οι αλλαγές και οι προκλήσεις, που έχει επιφέρει το θεσμικό πλαίσιο του «Κλεισθένη» και τις σχετικές τροποποιήσεις με τον Νόμο 4623/2019.

Οι εργασίες λοιπόν του Συνεδρίου, εστιάστηκαν σε θέματα που αφορούν την λειτουργία των Δήμων και απασχολούν την καθημερινότητα της χρηματοοικονομικής διοίκησης στους ΟΤΑ, όπως δανειοληπτική δυνατότητα, χρηματοδοτήσεις, κανονιστικό πλαίσιο, ελεγκτικές διαδικασίες, ψηφιακές εφαρμογές και θέματα γενικά που απασχολούν την λειτουργία της οικονομικής υπηρεσίας στους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Συμμετείχαν ως ομιλητές, συντονιστές και αιρετοί, τεχνοκράτες, Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Γενικοί και Εκτελεστικοί Γραμματείς Δήμων και Περιφερειών και υπηρεσιακά στελέχη της Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού, καθώς και στελέχη Υπουργείων με συναφείς αρμοδιότητες με τους ΟΤΑ.

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης δήλωσε:

«Το Συνέδριο αυτό ήταν εξαιρετικά σημαντικό κι έθεσε τα θεμέλια μιας συνεργασίας με σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης, προς όφελος των εργαζομένων στους ΟΤΑ και των πολιτών.
Παρουσιάστηκαν πολύ θετικές εισηγήσεις και αναπτύχθηκαν προϋποθέσεις και ζητήματα που αφορούν καθημερινά τις Οικονομικές Υπηρεσίες και την Διοίκηση του Δήμου ειδικότερα μετά τις πρόσφατες νομοθετικές αλλαγές.
Είμαι σίγουρος ότι αυτή η πληροφόρηση και η ανταλλαγή πρακτικών στο ζήτημα της οικονομικής διοίκησης και διαχείρισης των ΟΤΑ , ήταν άκρως πολύτιμη, χρηστική και ωφέλιμη και για το Δήμο μας προφανώς.»

Παρόμοια άρθρα

Back to top button