Συνεδρίαση ΣΟΠΠ  για τον Αντισεισμικό Σχεδιασμό

Συνεδρίαση ΣΟΠΠ για τον Αντισεισμικό Σχεδιασμό

Banner Κορώσης 728×90

Την Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2018, πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής (Ελευσίνα), συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, κ. Ιωάννη Βασιλείου, με θέμα:

«Συντονισμός υπηρεσιών για τον Αντισεισμικό Σχεδιασμό στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής»

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν θέματα συντονισμού όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών για τον έλεγχο και την έγκαιρη αντιμετώπιση των προβλημάτων, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο την αντισεισμική προστασία. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για την ύπαρξη ή μη κατάλληλων χώρων καταφυγής του πληθυσμού σε περίπτωση ισχυρής σεισμικής δόνησης, για την ανάγκη ενημέρωσης των πολιτών για τα μέτρα αυτοπροστασίας που πρέπει να παρθούν, όπως και πολλών άλλων κρίσιμων θεμάτων.

Ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Δυτικής Αττικής, κ. Ιωάννης Λειβαδάρος, παρουσιάζοντας την εισήγηση, υπενθύμισε τους επικαιροποιημένους χώρους καταφυγής και καταυλισμού, την αναγκαιότητα να αποστέλλονται κάθε χρόνο από τους ΟΤΑ τυχόν αλλαγές τους, καθώς και την ανάγκη πραγματοποίησης αντίστοιχων συνεδριάσεων των Συντονιστικών Τοπικών Οργάνων (Σ.Τ.Ο.) των Δήμων.
Ο εκπρόσωπος του ΟΑΣΠ, κ. Πλούταρχος Κερπέλης, αναφέρθηκε στην εκπαίδευση του πληθυσμού, τους επιχειρησιακά έτοιμους πόρους και στην πραγματοποίηση όλων των ειδών ασκήσεων.
Ο Διευθυντής Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας, κ. Ευστράτιος Δαβάκης, ανέπτυξε τον σχεδιασμό για καλύτερο συντονισμό των υπηρεσιών για την έγκαιρη αντιμετώπιση προβλημάτων, κάνοντας αναφορά στην συνεργασία των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής με τους Δήμους για τον έλεγχο καταλληλόλητας των χώρων καταφυγής του πληθυσμού.
Στη συνέχεια τον λόγο πήρε το σύνολο των συμμετεχόντων, αναφερόμενος καθένας σε ζητήματα της αρμοδιότητας του.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, κ. Γ. Βασιλείου, κλείνοντας τις εργασίες του ΣΟΠΠ, έκανε ειδική αναφορά στην ετοιμότητα που πρέπει να επιδείξουν και οι δύο βαθμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης, να προχωρήσουν σε όλα τα μέτρα πρόληψης που συζητήθηκαν, αλλά και στις ενέργειες που πρέπει να γίνουν τις πρώτες κυρίως ώρες από την εκδήλωση ενός απρόβλεπτου συμβάντος, όπως είναι ο σεισμός, για την αποτελεσματικότερη ασφάλεια των συμπολιτών μας.

Προτεινόμενοι χώροι καταφυγής Δυτικής Αττικής:

http://www.patt.gov.gr/site/index.php?option=com_content&view=article&id=6562&Itemid=362&lang=el

Προδιαγραφές Χώρων Καταφυγής Πληγέντων από Καταστροφικό Σεισμό:

http://www.patt.gov.gr/site/index.php?option=com_content&view=article&id=6274&Itemid=352

  • sopp_antiperifer_seismo_17-10-2018
  • sopp_antiperif_seismo_17-10-2018
  • sopp_antiperife_seismo_17-10-2018
Banner Κορώσης 728×90

Σχετικά άρθρα

To megaratv.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.
Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.