Υπεγράφη η σύμβαση για τα έργα αποκατάστασης της Κινέτας

Σύμβαση Περιφέρειας Αττικής και ανάδοχου του έργου ύψους 18.000.000 ευρώ

Υπεγράφη η σύμβαση του έργου αποκατάστασης της Κινέτας που υλοποιεί η Περιφέρεια Αττικής και άμεσα αναμένεται η έναρξη των εργασιών στην περιοχή, μετά από ένα μεγάλο διάστημα γραφειοκρατικών δυσκολιών, όπως πληροφορεί σχετικό δελτίο τύπου.

Στη συνέχεια αναφέρει ότι εντός του Ιανουαρίου ξεκινούν τα έργα ολιστικής αποκατάστασης των ζημιών που προκάλεσαν στην Κινέτα τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα του 2019, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής συνολικού προϋπολογισμού περίπου 18 εκ. ευρώ, μετά και το «πράσινο» φως που δόθηκε πρόσφατα από το Ελεγκτικό Συνέδριο με σχετική του απόφαση.

Αναλυτικότερα, η Περιφέρεια Αττικής ξεκινά την υλοποίηση έργων που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την απομάκρυνση φερτών υλικών που έχουν σωρευτεί σε πολλά σημεία της περιοχής, τον ολιστικό και ενδελεχή καθαρισμό των ρεμάτων, την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν στην Παλαιά Εθνική Οδό προκειμένου να δοθεί ξανά η κυκλοφορία στο ύψος του ρέματος Πίκας, την κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης σε μεγάλη έκταση της Κινέτας, την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων, αλλά και έργα ασφαλτόστρωσης στην Παλαιά Εθνικό Οδό, σε όλη την περιοχή της Κινέτας.

Παράλληλα προβλέπονται έργα αποκατάστασης δρόμων που έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, στη βάση της προγραμματικής σύμβασης που έχει υπογραφεί με τον Δήμο Μεγαρέων, κατόπιν σχετικών αιτημάτων που υπέβαλε προς την Περιφέρεια Αττικής.

Ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Λευτέρης Κοσμόπουλος, ανέφερε: «Επιτέλους ξεκινά, μετά από μακρές γραφειοκρατικές διαδικασίες, το μεγάλο έργο για την Κινέτα. Αφήνουμε πίσω τις καταστροφές και αποκαθιστούμε το φυσικό κάλλος και την προσβασιμότητα σε μία από τις πιο όμορφες περιοχές της Αττικής. Ήρθε η ώρα να ξαναγίνει η Κινέτα το «διαμάντι» της Αττικής μας για τους κατοίκους και τους επισκέπτες».

Παρόμοια άρθρα

Back to top button