Συνάντηση με τον μητροπολίτη Μεγάρων & Σαλαμίνος αιτούνται οι επικεφαλής δημοτικών συνδυασμών

Επιστολή των επικεφαλής των δημοτικών συνδυασμών «Μέγαρα – Νέα Πέραμος Νέο Ξεκίνημα», «Τώρα», «Μαζί με Όραμα», «Όμορφες Πόλεις» κ.κ. Κουμπέτσου Γεώργιου, Μπερδελή Γεώργιου, Βαρελά Κλεάνθη, Μακρυγιάννη Άγγελου προς τον Δήμαρχο Μεγαρέων με θέμα την «πρόσκληση του Μητροπολίτη Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνου σε συνάντηση με αφορμή την ενδεχόμενη λειτουργία δομής φιλοξενίας προσφύγων – μεταναστών στη δημοτική κοινότητα της Νέας Περάμου.».

Παράλληλα, σήμερα, η Ιερά Μητρόπολη Μεγάρων και Σαλαμίνος εξέδωσε δελτίο τύπου (διαβάστε το εδώ) με το οποίο γνωστοποιεί ότι ουδεμία ανάμιξη φέρει η Ιερά Μητρόπολη με το όλο θέμα κι ότι ο εν λόγω χώρος είναι ιδιοκτησία των κεντρικών οικονομικών υπηρεσιών της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία έχει και την όλη διαχείριση του χώρου. Επίσης, αναφέρει ότι τάσσεται αλληλέγγυα σε όλες τις προσπάθειες των Δημοτικών και Κοινοτικών Αρχών και των κατοίκων του Δήμου Μεγάρων και Νέας Περάμου, ώστε να μην εγκατασταθεί Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών σε χώρο της πρώην 75 ΜΕ, ο οποίος βρίσκεται στα όρια της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Περάμου.

Διαβάστε την επιστολή:

Προς:

Δήμαρχο Μεγαρέων κ. Γρηγόριο Σταμούλη

Θέμα: Πρόσκληση του Μητροπολίτη Μεγαρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνου σε συνάντηση με αφορμή την ενδεχόμενη λειτουργία δομής φιλοξενίας προσφύγων – μεταναστών στη δημοτική κοινότητα της Νέας Περάμου.

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,

Έπειτα από την τελευταία έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Μεγαρέων την Πέμπτη 21 Μαΐου 2020 με θέμα “Συζήτηση και λήψη απόφασης για τρόπους αντίδρασης σε ενδεχόμενη δημιουργία δομής φιλοξενίας προσφύγων μεταναστών στην περιοχή του Δήμου μας”, και την εμφανή εμπλοκή της Εκκλησίας της Ελλάδας στο μείζον αυτό ζήτημα, αιτούμαστε:

την πρόσκληση του Μητροπολίτη Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνου, σε συνάντηση, παρουσίας δικής σας και των επικεφαλής όλων των δημοτικών συνδυασμών, προκειμένου να μας εκθέσει τις απόψεις του για το μείζον θέμα που έχει προκύψει και απασχολεί την κοινωνία του δήμου μας.

Με τιμή,

Οι δημοτικοί σύμβουλοι και επικεφαλής των δημοτικών συνδυασμών:

Κουμπέτσος Γεώργιος
Μπερδελής Γεώργιος
Βαρελάς Κλεάνθης
Μακρυγιάννης Άγγελος

Παρόμοια άρθρα

Back to top button