Συμμετοχή του «Κούρου» στην άσκηση «Υγρό Πυρ 2024»

Η Εθελοντική Ομάδα Μεγάρων «Ο Κούρος» σε δελτίο τύπου αναφέρεται στη συμμετοχή της ομάδας στην άσκηση «Υγρό Πυρ 2024», που διενήργησε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Μεγάρων, την Πέμπτη 18 Απριλίου, στις εγκαταστάσεις της Helleniq Energy στο Πέραμα Μεγάρων.

«Το πρωί της Πέμπτης 18/4/2024 η ομάδα μας συμμετείχε στην άσκηση που διοργάνωσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Μεγάρων με την κωδική ονομασία «ΥΓΡΟ ΠΥΡ 2024».

Το σενάριο της άσκησης περιελάμβανε πυρκαγιά σε οροφή δεξαμενής καυσίμων στις εγκαταστάσεις της Helleniq Energy στο Πέραμα Μεγάρων και μετάδοση αυτής στο δάσος που βρίσκεται πλησίον των εγκαταστάσεων. Η ομάδα μας κλήθηκε να επέμβει και να αντιμετωπίσει την δασική πυρκαγιά, κάτι το οποίο συνέβη με απόλυτη επιτυχία στο πλαίσιο της άσκησης και όσο αφορά στον χρόνο μετάβασης αλλά και στο συμβάν αυτό κάθε αυτό.

Είναι πολύ σημαντικό σε μία περιοχή που φιλοξενεί βιομηχανικές εγκαταστάσεις όπως η δική μας να διενεργούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα τέτοιου είδους ασκήσεις, οι οποίες θα αποδεικνύουν την ετοιμότητα όλων των φορέων που λαμβάνουν μέρος και να καταγράφονται όλες αυτές οι παρατηρήσεις που θα βελτιώσουν το έργο τους.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μεγάρων, κ. Καϊάφα, και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την άριστη συνεργασία στην εν λόγω άσκηση».

Με εκτίμηση
για το Δ.Σ.

Ο πρόεδρος
Κατερινίτσας Αντώνιος

Ο γ. γραμματέας
Νάστος Παναγιώτης

Παρόμοια άρθρα

Back to top button