Συλλήψεις Τσιγγάνων χωρίς άδεια στη λαϊκή, Διαμαρτυρία σε Αστυνομία – Δημαρχείο

Συνελήφθησαν 10 άτομα σήμερα το πρωί στη Λαϊκή Αγορά Μεγάρων από άνδρες της Τουριστικής Αστυνομίας επειδή δεν είχαν την προβλεπόμενη άδεια πωλητή λαϊκών αγορών. Κατά τη σύλληψη κατασχέθηκαν και τα εμπορεύματά τους.

Μετά τις συλλήψεις άρχισαν να συγκεντρώνονται Τσιγγάνοι από την περιοχή του Βλυχού Μεγάρων μπροστά από το αστυνομικό τμήμα, διαμαρτυρόμενοι για τις συλλήψεις.

Ο δημοσιογράφος του MegaraTv που βρέθηκε στο σημείο έγινε δέκτης πολλών παραπόνων από τους παρευρισκόμενους για θέματα που δεν αφορούσαν μόνο τις σημερινές συλλήψεις και που όπως είπαν δεν αναδεικνύονται ποτέ και από κανέναν.

Συγκεκριμένα, επί του θέματος ανέφεραν πως οι συλληφθέντες έχουν προσπαθήσει να βγάλουν άδειες αλλά δεν τους χορηγούνται από την αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας και κατηγορούν και το δήμο Μεγαρέων πως δεν τους βοηθάει στο συγκεκριμένο θέμα. Όλοι οι παρευρισκόμενοι είπαν πως δε θέλουν να επιλέξουν την “εύκολη” λύση των κλοπών, όπως έχουν κάνει κάποιοι άλλοι και θέλουν βοήθεια στο να είναι όσο το δυνατόν πιο νόμιμοι στο εμπόριο που, όπως δήλωσαν, ξέρουν τόσα χρόνια να κάνουν.

Ανέφεραν επίσης πως η κατάσχεση των προϊόντων αποτελεί καταστροφή για τους συλληφθέντες καθώς η αξία τους ήταν από εκατοντάδες (πατάτες, κρεμμύδια κλπ) έως χιλιάδες ευρώ (χαλιά). Με την αφορμή της παρουσίας δημοσιογράφου δεν παρέλειψαν να κάνουν λόγο για άλλη μία φορά στις συνθήκες διαβίωσης στον καταυλισμό και την απουσία υποδομών, αναφέροντας περιστατικό που συνέβη πριν 4 ημέρες όταν 8χρονος Τσιγγάνος τραυματίστηκε στο κεφάλι επειδή χτύπησε σε πέτρα που χρησιμοποιούσαν παιδιά σε αυτοσχέδιο γήπεδο ποδοσφαίρου ως τέρμα.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button