Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Μεταφορών για τη συγκοινωνιακή σύνδεση Θριασίου – Μεγαρίδας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Μεταφορών πραγματοποίησαν, την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου, αντιπροσωπείες του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Θριάσιο, του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελευσίνας και Περιχώρων, της Α΄ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Δυτικής Αττικής «Κώστας Βάρναλης», του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής, του Συλλόγου Γυναικών Ελευσίνας και του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ελευσίνας, Ασπροπύργου, Μάνδρας – Ειδυλλίας. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν, επίσης, ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Ασπροπύργου και συνδικαλιστές από τις αστικές συγκοινωνίες.

Σκοπός της συγκέντρωσης ήταν η διεκδίκηση ουσιαστικών μέτρων βελτίωσης της ανεπαρκούς συγκοινωνιακής σύνδεσης του Θριασίου και της Μεγαρίδας, που προκαλεί σοβαρά προβλήματα σε χιλιάδες μόνιμους κατοίκους και εργαζόμενους, στις δημόσιες υπηρεσίες, στα σχολεία και στις επιχειρήσεις της περιοχής, καθώς και στους ασθενείς και επισκέπτες του νοσοκομείου.

Αιτία των προβλημάτων είναι η υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση, από όλες τις κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, και η λειτουργία των οργανισμών αστικών συγκοινωνιών με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Οι πολιτικές αυτές εντάσσονται στο σχεδιασμό για παράδοση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς στους επιχειρηματικούς ομίλους, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΣΕΒ Επιδιώκουν ως αποκλειστικό κριτήριο για το σχεδιασμό του συγκοινωνιακού δικτύου να είναι η επιχειρηματική κερδοφορία και όχι οι λαϊκές ανάγκες.

Στα πλαίσια της συγκέντρωσης πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Υπουργό και τον Γεν. Γραμματεία Μεταφορών, στους οποίους τέθηκαν τα αιτήματα των σωματείων και μαζικών φορέων της ευρύτερης περιοχής του Θριασίου Πεδίου και Μεγαρίδας για την ουσιαστική βελτίωση της συγκοινωνιακής σύνδεσης:
► να πυκνώσουν τα δρομολόγια του Προαστιακού σε Ασπρόπυργο, Μαγούλα, Ν. Πέραμο και Μέγαρα και να αναπτυχθούν ανταποκρίσεις με δρομολόγια λεωφορείων
► να επαναλειτουργήσει η λεωφορειακή γραμμή Γ16 καθώς και λεωφορειακή γραμμή που θα συνδέει Μάνδρα, Μαγούλα και Ελευσίνα, με διέλευση από το ΘΡΙΑΣΙΟ νοσοκομείο, με το κέντρο της Αθήνας και να εξασφαλιστεί η συγκοινωνιακή σύνδεση των μεγάλων εργασιακών χώρων της περιοχής.
► να επεκταθεί η αστική λεωφορειακή σύνδεση σε Μέγαρα – Ν. Πέραμο.
► να γίνουν οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την ασφαλή λειτουργία των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.
► να ανακληθούν οι ιδιωτικοποιήσεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και να μειωθεί η τιμή του εισιτηρίου για εργαζόμενους και συνταξιούχους.

Ακολούθησε ουσιαστική συζήτηση και συμφωνήθηκε να γίνουν νέες συναντήσεις με τις διοικήσεις της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του ΟΑΣΑ, που θα επικεντρωθούν στα αιτήματα των σωματείων και μαζικών φορέων.
Για την καλύτερη οργάνωση του κοινού μας αγώνα, προγραμματίζουμε νέα ανοιχτή σύσκεψη σωματείων και μαζικών φορέων της περιοχής, με στόχο τη διοργάνωση κινητοποιήσεων στις πόλεις της περιοχής, ώστε η διεκδίκηση ουσιαστικής αναβάθμισης της συγκοινωνιακής σύνδεσης να γίνει υπόθεση περισσότερων εργαζομένων και κατοίκων.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button