Συγχαρητήρια Γρ. Σταμούλη στον επίτιμο δημότη Μεγαρέων Θεοδόση Τάσιο

Ο Θεοδόσης Τάσιος διακρίθηκε ως «Μάστερ της σεισμικής μηχανικής» κατά τη συμμετοχή του στο «17ο Παγκόσμιο Συνέδριο Αντισεισμικής Μηχανικής»

Συγχαρητήρια του Δημάρχου Μεγαρέων Γρηγόρη Σταμούλη, στον επίτιμο δημότη Μεγαρέων κ. Θεοδόση Τάσιο, για την διάκρισή του ως “Master of earthquake engineering” εδόθησαν μέσω δελτίου τύπου.

O κ. Θεοδόσης Τάσιος, Ομότιμος Καθηγητής στο ΕΜΠ, επιστήμων διεθνούς ακτινοβολίας με παγκόσμιο κύρος, Επίτιμος Δημότης Μεγαρέων, στις 30 Σεπτεμβρίου 2021, συμμετείχε στο «17ο Παγκόσμιο Συνέδριο Αντισεισμικής Μηχανικής», που έλαβε χώρα στην Πόλη Σεντάϊ της Ιαπωνίας, με διοργανώτρια την επιστημονική Εταιρεία “International Association for Earthquake Engineering”.

Ο κ. Τάσιος επελέγη ως ένας από τους 4 Masters στο φετινό Συνέδριο μαζί με τους Luis Esteva (Μεξικό), Jim jirsa (ΗΠΑ) και Tsuneo Katayama (Ιαπωνία) με το σκεπτικό ο παγκόσμιος αυτός θεσμός να λειτουργήσει ως Σύνδεσμος ανάμεσα στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της Αντισεισμικής Μηχανικής και να διασφαλίσει την διαγενεακή μεταβίβαση γνώσης με το συγκεκριμένο επιστημονικό αντικείμενο συνδέοντας θρυλικές μορφές του Κόσμου της Αντισεισμικής Μηχανικής.

Έχει ασφαλώς για τον κ. Τάσιο, σπουδαία σημασία αυτή η πρόσκληση και συμμετοχή στο συγκεκριμένο Παγκόσμιο Συνέδριο και προσθέτει ακόμη μία περγαμηνή στο επιστημονικό του έργο και φυσικά η διάκριση αυτή αντανακλά και στην Ελλάδα αλλά και στο Δήμο Μεγαρέων δεδομένου ότι ο κ. Τάσιος είναι επίτιμος Δημότης Μεγαρέων.

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης δήλωσε:
«Ακόμη μία φορά ο κ. Τάσιος διακρίνεται για το επιστημονικό του έργο, το οποίο έχει αναγνωριστεί παγκοσμίως.
Είμαστε μαζί με αυτόν πολύ υπερήφανοι τόσο ως Ελληνες όσο και ως συμπολίτες μιας και ο κ. Τάσιος είναι επίτιμος δημότης Μεγαρέων, που η επιστημονική κοινότητα αναγνωρίζοντας το σπουδαίο ακαδημαϊκό του έργο τον επέλεξε, για να συμμετάσχει εκπροσωπώντας την Ελλάδα σε ένα τόσο σημαντικό Συνέδριο παγκόσμιου κύρους.

Επιθυμώ με ειλικρινή αισθήματα θαυμασμού, σεβασμού και εκτίμησης στο πρόσωπό του να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια και τον δημόσιο έπαινο στον κ. Τάσιο, για αυτή την διάκριση αλλά και για ότι έχει προσφέρει μέχρι σήμερα στην επιστήμη της Αντισεισμικής Μηχανικής αλλά και γενικώς για το επιστημονικό και κοινωνικό του έργο, με το πλήθος των αρετών, που τον χαρακτηρίζουν ως φωτεινό παράδειγμα επιστήμονα και ανθρώπου».

Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας
& Δημοσίων Σχέσεων Δήμου Μεγαρέων

Παρόμοια άρθρα

Back to top button