Στήριξη του Δήμου στους «Πολίτες του Δήμου Μεγαρέων κατά των πλειστηριασμών»

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μεγαρέων στις 29 Φεβρουαρίου, αρχομένης της συνεδριάσεως, ο κ. Πρόεδρος εισηγήθηκε την συζήτηση του  εκτός ημερησίας Δ/ξεως θέματος και έθεσε υπ’ όψη των μελών του Δημοτικού Σ/λίου το από 24/2/2016 έγγραφο των μελών της ομάδας «Πολιτών Μεγάρων κατά των πλειστηριασμών», το οποίο έχει ως ακολούθως:

«Είμαστε πολίτες των Μεγάρων και της Ν. Περάμου που ζητάμε την έμπρακτη συμπαράσταση του Δήμου μας και την ενεργή συμμετοχή του στους δίκαιους αγώνες των πολιτών για την αποτροπή των πλειστηριασμών.

 

Η μνημονιακή πολιτική των τελευταίων ετών σε συνδυασμό με την τοκογλυφική πολιτική των τραπεζών έχουν φέρει τους συμπολίτες μας σε τραγική οικονομική κατάσταση και ανέχεια. Κόποι μιας ολόκληρης ζωής κινδυνεύουν να χαθούν, συνάνθρωποί μας βρίσκονται στο χείλος της καταστροφής και της απόγνωσης, ενώ οι τράπεζες έχουν μεταμορφωθεί σε σαρκοφάγα που ξεσκίζουν σάρκες και καταστρέφουν ζωές. Τα κόκκινα δάνεια αφορούν πλέον  σχεδόν κάθε σπίτι και απειλούν οικογένειες και περιουσίες.

 

Ως ενεργοί πολίτες δεν μπορούμε να αδιαφορήσουμε για ότι συμβαίνει γύρω μας, ούτε και να στρουθοκαμιλήζουμε. Γι αυτό το λόγο δημιουργήσαμε την ομάδα ‘’Πολίτες Μεγάρων κατά των πλειστηριασμών’’ με στόχο την προστασία της λαικής κατοικίας ( και όχι μόνο) που με κόπο και μόχθο απέκτησε ο κάθε συμπολίτης μας.

 

Ζητάμε από τον Δήμο Μεγαρέων να πάρει ξεκάθαρη θέση και να συνταχθεί  μαζί μας. Πιο συγκεκριμένα, ζητάμε:

1) την έμπρακτη και ενεργό συμμετοχή του στους συλλογικούς και ακομμάτιστους αγώνες των πολιτών για την αποτροπή των πλειστηριασμών στο Ειρηνοδικείο Μεγάρων,

2)Τη διάθεση του δικηγόρου της Νομικής υπηρεσίας του Δήμου μας για υποθέσεις αδύναμων συμπολιτών μας (ως προς την παροχή νομικών συμβούλων, τη διεκπαιρέωση νομικών διαδικασιών συμπλήρωσης φακέλου, άσκησης ανακοπών κλπ) όταν και όπου αποδεδειγμένα δεν δύνανται οικονομικά να πληρώσουν οι ίδιοι δικηγόρο για τις υποθέσεις τους.

               

Σας καλούμε το θέμα αυτό να εισαχθεί λόγω της σοβαρότητάς του στην επόμενη κιόλας συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για την λήψη σχετικής απόφασης.

 

Στη συνεδρίαση να κληθούν να συμμετάσχουν σωματεία, συλλογικότητες και τοπικοί φορείς.»

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μεγάρων αφού έλαβε υπ’ όψη του τα ανωτέρω συζήτησε και αντάλλαξε απόψεις.

 

Αφού είδε και τις Δ/ξεις του άρθρου 65 του Ν. 3852/2010 αποφάσισε ομοφώνως και εξέδωσε το ακόλουθο ψήφισμα:

«Στηρίζουμε τους πολίτες του Δήμου Μεγαρέων στους δίκαιους αγώνες τους για την αποτροπή των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας, που έχουν βάση την μνημονιακή πολιτική των τελευταίων ετών, σε συνδυασμό με την σκληρή πολιτική των τραπεζών.

               

Η γενική οικονομική κατάσταση της χώρας, έχει φέρει τους πολίτες σε τραγική κατάσταση και ανέχεια, με αποτέλεσμα τον κίνδυνο της ολικής οικονομικής καταστροφής της κάθε οικογένειας.

               

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας υποστηρίζει την ομάδα «Πολίτες των Μεγάρων και της Νέας Περάμου κατά των πλειστηριασμών», ψηφίζει και διακηρύττει:

Την συμπαράσταση του στους συλλογικούς και ακομμάτιστους αγώνες των πολιτών για την αποτροπή των πλειστηριασμών της λαϊκής κατοικίας που με εργασία και μόχθο απέκτησαν.

Την έμπρακτη στήριξη του Δήμου μας στον αγώνα της ομάδας των συμπολιτών μας με κάθε δυνατό και νόμιμο μέσο.»

Παρόμοια άρθρα

Back to top button