Ημερίδα για τη ρύθμιση χρεών σε νοικοκυριά, φυσικά πρόσωπα και επαγγελματίες

Ο Δήμος Μεγαρέων, σε συνεργασία με την εταιρία OverMedia και κεντρικό χορηγό τα ΕΛ.ΠΕ., διοργανώνει Σεμινάριο-Ημερίδα με τίτλο «Πώς θα ρυθμιστούν οι οφειλές των επιχειρήσεων. Τι λύσεις έχουν υπερχρεωμένα νοικοκυριά, φυσικά πρόσωπα και επαγγελματίες».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Τετάρτη 5 Ιουλίου, στις 17.30 στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μεγαρέων, (Χρ. Μωραϊτη & Γεωργ. Μαυρουκάκη –  Μέγαρα).

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα αναπτυχθούν θέματα για τους τρόπους με τους οποίους οι επιχειρήσεις μπορούν να «κουρέψουν» οφειλές σε Τράπεζες, Δημόσιο και Ασφαλιστικά Ταμεία αλλά και το πώς μπορούν να επωφεληθούν βάσει του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης επιχειρηματικών οφειλών, ο οποίος τίθεται σε ισχύ από τον Αύγουστο του 2017.

Επίσης θα αναλυθούν οι δυνατότητες των Νοικοκυριών και των Φυσικών Προσώπων να ρυθμίσουν τα χρέη τους μέσω του “Νόμου Κατσέλη” και στο πλαίσιο του Κώδικα Δεοντολογίας Τραπεζών.

Στην εκδήλωση χαιρετισμό θα απευθύνει ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόριος Σταμούλης.

Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι ο ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους κ. Φώτης Κουρμούσης.

Το πάνελ θα συντονίσει η δικηγόρος κ. Ευαγγελία Αμπάζη και θα αποτελείται από την Δικηγόρο Κα Αριάδνη Νούκα,  τον φοροτεχνικό κ. Απόστολο Αλωνιάτη, το Μέλος Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Φώτη Κωτσή, τον οικονομολόγο κ. Τάκη Καλόφωνο, Σύμβουλο της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας, έναν εκπρόσωπο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και έναν εκπρόσωπο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Τα μέλη του πάνελ θα είναι στην διάθεση του κοινού για να απαντήσουν σε προσωπικές ή γενικές ερωτήσεις.

Η Εκδήλωση διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος, τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, τη Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος, το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, ενώ, υποστηρικτές είναι ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, ο Συνήγορος του Καταναλωτή, ο Σύνδεσμος Ελλήνων Διαμεσολαβητών, η Ελληνική Ένωση Διαμεσολαβητών και η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button