Σε εκδηλώσεις της Χιακής Ένωσης Ελευσίνας και του Δήμου Φυλής παρέστη ο Αθ. Μπούρας

Γεμάτο ήταν το πρόγραμμα του αντιπροέδρου της Βουλής και βουλευτή Δυτικής Αττικής, Θανάση Μπούρα, για το Σαββατοκύριακο 2 και 3 Απριλίου, σύμφωνα με το δελτίο τύπου εκ του γραφείου του το οποίο αναφέρει:

Συγκεκριμένα, το Σάββατο ο κ. Μπούρας παραβρέθηκε στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Μητρόπολη Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως και ο Δήμος Φυλής με θέμα «#Βία όψεις – απόψεις – αποτυπώσεις».

Κεντρικός εισηγητής της εκδήλωσης ήταν ο Ηρακλής Μοσκώφ, ειδικός γραμματέας προστασίας ασυνόδευτων ανηλίκων με ομιλητές τους δημοσιογράφους Δώρα Αναγνωστοπούλου, Βίκυ Φλέσσα, Μαρία Αναστασοπούλου, Μάριον Μιχελιδάκη, Ανθή Βούλγαρη, Έλενα Ριζεάκου, τους καλλιτέχνες: Ρένος Χαραλαμπίδης, Βασίλης Ρίσβας, Κατερίνα Παπαδάκη, Μάρκος Στρόφαλης, Ευγενία Ξυγκόρου και τους αθλητές Χάρης Παπαγεωργίου, Παναγιώτης Φασούλας, ενώ τον συντονισμό είχε ο Δημήτρης Ανυφαντάκης.

Ο κ. Μπούρας, ανεβαίνοντας στο βήμα, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Είναι καθήκον όλων μας, να αντιληφθούμε ότι η βία, με οποία μορφή της δεν είναι μια ιδιωτική υπόθεση αλλά ένα σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα. Είναι μια πληγή που υπάρχει παντού και καλούμαστε όλοι μας, φορείς και πολίτες να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις για την εξάλειψή της».

Την Κυριακή 3 Απριλίου ο κ. Μπούρας είχε την τιμή να παραβρεθεί στην εκδήλωση μνήμης για τα 200 χρόνια από τη γενοκτονία του χιώτικου πληθυσμού που διοργάνωσε η Χιακή Ένωση Ελευσίνας «Αγία Μαρκέλλα» σε συνεργασία με τον Δήμο Ελευσίνας.

Την εκδήλωση τίμησαν μεταξύ άλλων τόσο ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου και Βουλευτής Χίου, Νότης Μηταράκης όσο και ο δήμαρχος Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button