Στάση Εργασίας στη 2η ΥΠΕ – Στα αιτήματα και το Κέντρο Υγείας Μεγάρων

Στάση εργασίας στη 2η Υγεινομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) πραγματοποίησε το Σωματείο Εργαζομένων του Θριασίου νοσοκομείου την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου.

Ένα από τα αιτήματα που συζήτησε η αντιπροσωπεία του Σωματείου με το διοικητή της 2ης ΥΠΕ, Χρήστο Ροϊλό, ήταν η 24ωρη επαναλειτουργία του Κέντρου Υγείας Μεγάρων. Ο τελευταίος τόνισε ότι θα γίνει προσπάθεια να λειτουργεί σε 24ωρη βάση τις ημέρες που δεν εφημερεύει το Θριάσιο Νοσοκομείο, με την πρόσληψη ενός επικουρικού γιατρού και μετακίνηση γιατρών από το Τζάνειο Νοσοκομείο για εφημερίες.

Δείτε το δελτίο τύπου:

Πέμπτη συνεχόμενη Στάση Εργασίας και συγκέντρωση στα γραφεία της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) πραγματοποιήσαμε, την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου, οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Θριάσιο, με απόφαση του Σωματείου μας, με βασικά αιτήματα την κάλυψη των μεγάλων ελλείψεων προσωπικού, τη μονιμοποίηση των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις και την αναμόρφωση του Οργανισμού του νοσοκομείου, ώστε να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες.

Στη συνάντηση με αντιπροσωπεία μας, ο διοικητής της 2ης ΥΠΕ ανακοίνωσε την παράταση της σύμβασης των επικουρικών μέσω ΕΣΠΑ και δεσμεύτηκε για τη διατήρηση των υπαρχόντων θέσεων επικουρικών γιατρών. Ζήτησε επιπλέον ενημέρωση για τα προβλήματα του ακτινολογικού τμήματος, τη σύμβαση των εργαζομένων στη σίτιση καθώς και συγκεκριμένες προτάσεις για την αναμόρφωση του οργανισμού του νοσοκομείου.

Για τα Κέντρο Υγείας Μεγάρων, ανακοίνωσε ότι θα γίνει προσπάθεια για 24ωρη λειτουργία, τις ημέρες του μήνα που δεν εφημερεύει το Θριάσιο νοσοκομείο, με την πρόσληψη ενός επικουρικού γιατρού και μετακίνηση γιατρών από το Τζάνειο νοσοκομείο για εφημερίες.

Παραμένουν τα μεγάλα προβλήματα που προκαλεί η μεγάλη έλλειψη προσωπικού και η υποχρηματοδότηση του Θριασίου νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας Ελευσίνας και Μεγάρων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον (ανεπαρκέστατο) οργανισμό του νοσοκομείου, είναι κενές πάνω από 120 θέσεις νοσηλευτικού και βοηθητικού υγειονομικού προσωπικού και 6 θέσεις τεχνολόγων ακτινολόγων και χειριστών εφαρμοστών ενώ διατηρείται η κατάργηση δεκάδων οργανικών θέσεων στην ιατρική, διοικητική και τεχνική υπηρεσία.

Αυτά είναι τα αποτέλεσμα της πολιτικής υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης, που ακολουθούν όλες οι κυβερνήσεις (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ), με βάση τη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη μείωση των παροχών υγείας στις λαϊκές οικογένειες και λειτουργία των μονάδων υγείας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Για να εξοικονομούνται, με τις περικοπές, κρατικά κονδύλια για νέες επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές των επιχειρηματικών ομίλων. Και να διευκολύνεται η παραπέρα επέκταση της επιχειρηματικής δράσης στον τομέα της υγείας.

Στην κατεύθυνση αυτή, η κυβέρνηση της ΝΔ σχεδιάζει την επέκταση των «συμπράξεων με τον ιδιωτικό τομέα», της «αγοράς» υπηρεσιών από ιδιωτικές εταιρείες, αξιοποιώντας και την απαράδεκτη πρόταση της φιλοκυβερνητικής ηγεσίας του ΠΙΣ για μετατροπή των δημόσιων νοσοκομείων σε Νομικά Πρόσωπα ιδιωτικού Δικαίου, συγχωνεύσεις κλινικών και νοσοκομείων κλπ.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για:
► να ενισχυθεί με μόνιμο προσωπικό το Νοσοκομείο Θριάσιο και να τροποποιηθεί ο Οργανισμός για να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες. Να μονιμοποιηθούν οι εργαζόμενοι με ελαστικές εργασιακές σχέσεις.
► να ενισχυθούν με γιατρούς βασικών ειδικοτήτων και νοσηλευτικό προσωπικό τα Κέντρα Υγείας Ελευσίνας και Μεγάρων
► πλήρη κρατική χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων υγείας, κατάργηση των πληρωμών των ασθενών και των εισφορών για υγειονομική περίθαλψη.

Την Τρίτη 19 Νοεμβρίου στις 12:30 θα πραγματοποιηθεί Έκτακτη Γενική Συνέλευση στο Αμφιθέατρο του νοσοκομείου.

Συμμετέχουμε στην Παναττική Μέρα Δράσης, που προτείνεται από την πρόσφατη σύσκεψη 15 σωματείων εργαζομένων σε δημόσια νοσοκομεία, με Στάση Εργασίας (11:00. – 13:00) την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου, συγκέντρωση στην είσοδο του νοσοκομείου και παρέμβαση στη διοίκηση.

Στηρίζουμε και συμμετέχουμε σε αγωνιστικές πρωτοβουλίες για να δυναμώσει η κοινή δράση ενάντια στην στρατηγική Ευρωπαϊκής Ένωσης και κυβερνήσεων για την επέκταση της δράσης των επιχειρηματικών ομίλων στους τομείς της υγείας και της πρόνοιας.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button