Στ. Τσαρτακλέας: «Η νέα σιδηροδρομική γραμμή Άνω Λιόσια – Μέγαρα δεν φτάνει τελικώς στα Μέγαρα»

Ανάρτηση στη δημόσια ομάδα «Φίλοι Τρένου Μεγάρων» στο facebook του Στέργιου Τσαρτακλέα, μέλους του συντονιστικού φορέα συλλόγων για την προστασία του υγρότοπου Βουρκάρι Μεγάρων, αναφέρεται στη νέα σιδηροδρομική γραμμή Άνω Λιόσια – Μέγαρα καθώς και σε στοιχεία εκ των οποίων διαφαίνεται ότι ο τερματικός σταθμός δεν θα είναι στο κέντρο των Μεγάρων, αλλά στον ήδη υφιστάμενο του προαστιακού σιδηροδρόμου. Επίσης αναφέρεται και στη δημόσια διαβούλευση η οποία πρέπει να γίνει άμεσα στον Δήμο μας, όπως ορίζει σχετική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων η οποία εκδόθηκε στις 28/05/2021.

diavivasi_ΜΠΕ_ΕΛΠΕ

Η ανάρτηση του κ. Τσαρτακλέα έχει ως εξής:

Αγαπητοί Φίλοι του τρένου Μεγάρων,

θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι η νέα Σιδηροδρομική Γραμμή (ΣΓ) μέχρι τα Μέγαρα – μέσω της αναβάθμισης/επαναλειτουργίας του υφιστάμενου σιδηροδρομικού διαδρόμου της παλαιάς ΣΓ προς Πελοπόννησο – ΔΕΝ φτάνει τελικά μέχρι μέσα στα Μέγαρα! (βλ. σχετικό διάγραμμα χάραξης)

Δηλαδή, ΔΕΝ φτάνει μέχρι και τον παλαιό σταθμό των Μεγάρων (αλλά μέχρι τον Προαστιακό των Μεγάρων), και πολλώ δε μάλλον ούτε και προχωράει πέραν αυτού (δηλ. προς Κινέτα κλπ).

Όλοι εμείς, οι Φίλοι του τρένου Μεγάρων, αντιλαμβανόμαστε την σπουδαιότητα να φτάσει το τρένο τουλάχιστον μέχρι τον παλαιό Σταθμό των Μεγάρων μέσα στην πόλη (όπως προέβλεπε άλλωστε και το ΓΠΣ των Μεγάρων!), καθώς θα πρόκειται για ένα σύγχρονο ηλεκτροκίνητο τρένο, για το οποίο – εκτός των άλλων – υπάρχει δυνατότητα να συνδέεται απευθείας με το Μετρό!, χωρίς να χρειάζεται άλλη μετεπιβίβαση (σημ. θυμίζουμε ότι ο τετραπλός διάδρομος για το έργο Σταθμός Λαρίσης – Άνω Λιόσια κατασκευάζεται ήδη).

Θα πρέπει λοιπόν να ενημερώσουμε σχετικά την Δημοτική Αρχή, τις δημοτικές παρατάξεις, τους τοπικούς συλλόγους αλλά και κάθε ενεργό και ευαισθητοποιημένο συμπολίτη μας, να «σηκώσουμε» το θέμα στον τοπικό έντυπο & ηλεκτρονικό τύπο, και επιπροσθέτως να πραγματοποιήσουμε ως συλλογικότητα σχετική παρέμβαση στη δημόσια διαβούλευση που είναι αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη!

* Υπενθυμίζεται πληροφοριακά, ότι αυτή η αναβάθμιση της παλαιάς σιδηροδρομικής γραμμής «συνοδεύεται» από την παράλληλη εγκατάσταση υπόγειων αγωγών μεταφοράς πετρελαίου (και ενδεχομένως και καλωδίων μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος του ΔΕΔΔΗΕ) στο τμήμα μεταξύ των ΕΛΠΕ Ασπροπύργου και Ελευσίνας παραπλεύρως της εν λόγω σιδηροδρομικής γραμμής.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button