ΚΚΕ Δ. Αττικής: Προεκλογικές συγκεντρώσεις σε Μέγαρα, Μάνδρα και Ασπρόπυργο

«Με μεγάλη επιτυχία και το σύνθημα «Μόνο ο λαός σώζει το λαό – Τώρα ΚΚΕ» και με τη συμμετοχή δεκάδων κατοίκων της Δυτικής Αττικής πραγματοποιήθηκαν οι προεκλογικές συγκεντρώσεις των κομματικών οργανώσεων και των υποψηφίων βουλευτών του ΚΚΕ, αυτό το Σαββατοκύριακο, σε Μέγαρα, Μάνδρα και Ασπρόπυργο», όπως αναφέρει σχετικό δελτίο τύπου. Αναλυτικά:

Συγκεκριμένα, στα Μέγαρα, το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Λυταρά, η Αλέκα Μενιδιάτη αναφερόμενη στην επόμενη ημέρα των εκλογών, τόνισε πως η ΝΔ κοκορεύεται για υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και περισσότερες επενδύσεις αποκρύπτοντας πως αυτά πατούν πάνω στα τσακισμένα λαϊκά δικαιώματα και στο ξεζούμισμα των εργαζομένων. Υπόσχεται αυξήσεις στους μισθούς και μειώσεις στους φόρους ενώ είναι γνωστό πως μία νέα οικονομική κρίση είναι προ των πυλών.

Απευθυνόμενη ειδικά στη νεολαία και σε όσους ψηφίζουν για πρώτη φορά υπογράμμισε: «Θυμηθείτε όταν κατεβαίνατε κατά χιλιάδες στους δρόμους ο ΣΥΡΙΖΑ, σας έλεγε ότι «δεν είναι ώρα για ευθύνες»». Από κοντά και ο Μέρα25 όπου μέσω του Βαρουφάκη την κρίσιμη στιγμή έλεγε «ούτε οργή, ούτε διαμαρτυρία, καταδίκη στις κάλπες». Το ΚΚΕ αντίθετα, συνέχισε, το λαό και τη νεολαία τους έχει για πολλά παραπάνω από απλούς θεατές των εξελίξεων ή απλούς ψηφοφόρους για την τετραετία. Τους έχει πρωταγωνιστές, και θα είναι εκείνοι που θα διαμορφώσουν και θα καθορίσουν τις εξελίξεις.

Από το βήμα της κομματικής συγκέντρωσης στη Μάνδρα, το μεσημέρι της Κυριακής, ο Μπάμπης Θεοδώρου, υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στη Δυτική Αττική, τόνισε, ότι όσο περνούν οι μέρες, τόσο πιο σαφές γίνεται ότι το μόνο που ενδιαφέρει είναι το ποιος θα κυβερνήσει, αδιαφορώντας για τα λαϊκά προβλήματα που θέτουν κάλπικα διλήμματα. «Από τη μία, στη ΝΔ, μιλάνε για σταθερότητα. Σταθερότητα δηλαδή στη φτώχεια, σταθερότητα στην ανεργία, στην ενεργειακή φτώχεια, στην επίθεση στο λαϊκό κίνημα.

Από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ, διατυμπανίζει, να φύγει η επάρατος δεξιά, ζητώντας μας να ξεχάσουμε ότι μαζί ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο, μαζί τους αντεργατικούς νόμους Χατζηδάκη, το ξεπούλημα των Ναυπηγείων». Σε αυτό το σημείο μάλιστα ο Μπάμπης Θεοδώρου αναφέρθηκε στα εξειδικευμένα προβλήματα της Δυτικής Αττικής σημειώνοντας ότι: «Η Δυτική Αττική είναι μία τεράστια σε έκταση βιομηχανική περιοχή που έχει αναπτυχθεί και συνεχίζει να αναπτύσσεται άναρχα, δημιουργώντας ένα “εκρηκτικό” μείγμα. Για αυτό το λόγο είναι πολύ μεγάλος ο κίνδυνος ενός μεγάλου βιομηχανικού ατυχήματος, ενώ σε αυτή την περίπτωση είναι παντελής η έλλειψη σχεδίου διαφυγής. Θα πρέπει άμεσα να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα, έτσι ώστε να μην ζήσουμε τα επόμενα “Τέμπη”, εδώ στη Δυτική Αττική, έτσι ώστε να μην θρηνήσουμε και πάλι θύματα, για τα κέρδη των μονοπωλίων.

Επίσης, όπως σημείωσε, είναι επιτακτική ανάγκη ολοκλήρωσης των αντιπλημμυρικών έργων στην Μάνδρα, όπου παρά την πάροδο σχεδόν μίας 6έτιας από την μεγάλη πλημμύρα, εκκρεμούν τα έργα ανάσχεσης στους ορεινούς όγκους και το έργο παροχέτευσης των υδάτων στον υπόγειο αγωγό της οδού Αγίας Αικατερίνης, που ακόμα είναι στην φάση της μελέτης. Ο κίνδυνος είναι ακόμα μεγαλύτερος μετά τις πρόσφατες πυρκαγιές γιατί χρειάζονται νέα αντιπλημμυρικά έργα και στην Αγία Σωτήρα και στον οικισμό ΤΙΤΑΝ, που παρά τα 55 χρόνια ζωής του παραμένει ακόμα χωρίς νερό.

Στον Ασπρόπυργο, την Κυριακή το απόγευμα, ο Χρήστος Τσοκάνης, υποψήφιος βουλευτής με το ΚΚΕ στη Δυτική Αττική, αναφέρθηκε στην δράση των κομμουνιστών στην περιοχή μέσα από τα σωματεία και τους φορείς, οι οποίοι μπήκαν μπροστά για μια σειρά ζητήματα που απασχόλησαν την ευρύτερη περιοχή όλα τα προηγούμενα χρόνια, όπως τη διεκδίκηση μέτρων προστασίας των μικρών αυτοαπασχολούμενων κατά την διάρκεια της πανδημίας. Την περίοδο που τα μικρά μαγαζιά δέχονταν άδικα πρόστιμα, οι μεγάλες βιομηχανίες της περιοχής δρούσαν ανεξέλεγκτα, χωρίς να τηρούν κανένα μέτρο ασφάλειας προστασίας της υγείας των εργαζομένων, χωρίς κανέναν έλεγχο.

Όπως γενικά η ανάπτυξη των βιομηχανιών γίνεται ανεξέλεγκτα, χωρίς συνολικό σχέδιο, με αποτέλεσμα φορτηγά να περνάνε δίπλα από το κέντρο της πόλης του Ασπροπύργου και μέσα από κατοικημένες περιοχές. Επικίνδυνες βιομηχανίες, που λόγω των υλικών που παράγουν δεν θα έπρεπε να γειτνιάζουν, αναπτύσσονται η μία δίπλα στην άλλη, με το κίνδυνο ενός μεγάλου βιομηχανικού να αυξάνεται κατακόρυφα. Ακόμα καταπιάστηκε με το γεγονός ότι το ΚΚΕ έχει βαθιές ρίζες στο λαό της Δυτικής Αττικής, ρίζες που έχουν σφυρηλατηθεί με θυσίες και αίμα. Γιατί σε όλους τους αγώνες που έδωσε ο λαός της περιοχής μπροστάρης, εμψυχωτής και αιμοδότης ήταν το ΚΚΕ και τα μέλη του. Γιατί την ίδια ώρα που ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και όλα τα αστικά κόμματα συναγελάζονται με το κεφάλαιο, δεσμευμένα με τα συμφέροντά του, το ΚΚΕ δίνει όλες του τις δυνάμεις για τα δίκια του λαού.

Και στις τρεις συγκεντρώσεις κεντρικός ομιλητής ήταν ο Κύριλλος Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ του ΚΚΕ και υποψήφιος στη Δυτική Αττική. Μεταξύ άλλων αναφερόμενος στην κυβέρνηση που θα σχηματιστεί την επόμενη μέρα, την χαρακτήρισε “από χέρι” αντιλαϊκή, αφού όλα τα αστικά κόμματα ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΜΕΡΑ25 δεσμεύονται από τα προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης, το οποίο όχι απλά αποδέχονται, αλλά πανηγυρίζουν για αυτό και το οποίο επηρεάζει άμεσα και τη Δυτική Αττική.

Σημείωσε ότι: “Το Ταμείο Ανάκαμψης δεν είναι κανένας κουμπαράς για τις ανάγκες των εργαζομένων και του λαού. Είναι χρήματα που έχουν μαζευτεί από τις τσέπες των Ευρωπαίων εργαζομένων και δεν κατευθύνονται για τις λαϊκές ανάγκες. Δεν θα δοθούν για να στηριχθούν οι εργαζόμενοι, δεν θα δοθούν για σχολεία, για αντιπλημμυρικά έργα, για την αναβάθμιση των περιοχών, την προστασία από βιομηχανικά ατυχήματα, για αντισεισμική προστασία, για να χτιστούν επιτέλους νέα σχολεία, ούτε για εξοπλιστούν τα Κέντρα Υγείας και να στελεχωθεί το Θριάσιο νοσοκομείο”.

Ξεκαθάρισε ότι “αυτά τα χρήματα θα δοθούν εκεί που το κεφάλαιο μυρίζεται άμεσα υψηλό κέρδος όπως π.χ. στα σχέδια για την επέκταση βιομηχανικών ζωνών πάνω στα σπίτια μας, δωράκια στην ΟΝΕΧ και στον Προκοπίου όπου πήραν φιλέτα τα ναυπηγεία Ελευσίνας και Σκαραμαγκά, στις επενδύσεις για την δημιουργία διακομετακομιστικού κέντρου στο Θριάσιο, στα σχέδια για δημιουργία σταθμό αμερικάνικου LNG στη περιοχή. Επενδύσεις που ο λαός δεν θα έχει κανένα όφελος, θα πατάνε πάνω στα τσακισμένα δικαιώματα για να οδηγήσουν στη περαιτέρω υποβάθμιση της περιοχής. Για να εκταμιεύονται οι δόσεις αυτού του Ταμείου είναι όρος η υλοποίηση προαπαιτούμενων αντιλαϊκών μέτρων με χρονοδιαγράμματα και έλεγχο από την ΕΚΤ και την Κομισιόν. Ήδη η ΝΔ έχει ψηφίσει γύρω στα 200 τέτοια προαπαιτούμενα στη πλειοψηφία τους μαζί με ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ενώ μέχρι το 2026 η επόμενη κυβέρνηση πρέπει να ψηφίσει άλλα 350. Όποιος ζητάει επέκταση αυτού του Ταμείου, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει μνημόνια μέχρι να σβήσει ο ήλιος”.

Επίσης καταπιάστηκε με τη μόλυνση στην περιοχή της Δυτικής Αττικής καθώς “το αίσχος και πραγματικό έγκλημα της περιοχής, τη Χωματερή της Φυλής μολύνει τον αέρα, το έδαφος τα νερά στη περιοχή μας και που με ευθύνη των κυβερνήσεων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, δημοτικών και περιφερειακών αρχών γεμίζει την περιοχή μας με καρκίνους”.

Κλείνοντας ανέφερε ότι “η πραγματική ρήξη είναι αυτή που πρεσβεύει το ΚΚΕ, είναι αυτή που πρεσβεύει ο δρόμος της ανατροπής που προβάλλει το ΚΚΕ” και κάλεσε τους παρευρισκόμενους τις τελευταίες μέρες, μέχρι τις βουλευτικές εκλογές στις 21 Μάη, να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, να φτάσουν σε όσο περισσότερους γίνεται, έτσι ώστε να ενισχυθεί το ΚΚΕ, έτσι ώστε ο λαός να δώσει δύναμη στη δύναμή του, με πιο ισχυρό ΚΚΕ την επόμενη μέρα.

σ.σ: Για την προεκλογική προβολή των υποψηφίων ισχύουν όροι που μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button