Συζήτηση με έναν συγγραφέα

Πριν λίγες μέρες μας έκανε την τιμή να έρθει στα Μέγαρα ένας μεγάλος λογοτέχνης και πολυδιαβασμένος συγγραφέας. Ο Κώστας Καρακάσης. Ο συγγραφέας μίλησε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου για τα βιβλία του, τις εμπειρίες του καθώς και τι τον ώθησε στο να γράφει βιβλία.

Μετά την ομιλία του είχα την ευκαιρία να μιλήσω περισσότερο μαζί του, καθώς μας τίμησε με την παρουσία του στην οικία μας για γεύμα, προσκαλεσμένος του συζύγου μου και εμένα. Ό,τι και να πω γι’ αυτόν τον άνθρωπο είναι πολύ λίγο… Οι γνώσεις του, το ενδιαφέρον του για τα βιβλία, τη ζωή, τον άνθρωπο, με εντυπωσίασαν και με παρέσυραν ακούγοντάς τον!

Όποιος έχει διαβάσει το πρώτο του βιβλίο «Αθηνά. Ευτυχώς που δε γεννήθηκα όμορφη» θα ξέρει καλά μέσα από τις περιγραφές του συγγραφέα για τα κειμήλια της οικογένειάς του. (Η Αθηνά ήταν η γιαγιά του και το βιβλίο του βασίζεται σε αληθινά γεγονότα, καθώς αναφέρεται στη ζωή της) Ο ίδιος μάλιστα κρατούσε εκείνη την ημέρα το μπαστούνι του προπάππου του, του πατέρα της Αθηνάς (είχε ένα πολύ περίτεχνο σχέδιο, με σκαλιστή κεφαλή αλόγου, πολύ εντυπωσιακό) για το οποίο κάνει λόγο και στο βιβλίο του όπως και σε πολλά άλλα παρόμοια αντικείμενα, τα οποία έχει τώρα αυτός.

Φαντάζεστε, λοιπόν, την απερίγραπτη χαρά μου όταν προσκάλεσε την οικογένειά μου κι εμένα να τον επισκεφτούμε στο Ναύπλιο όπου μένει για να δούμε από κοντά όλα αυτά τα εντυπωσιακά κειμήλια που του απέμειναν από την Αθηνά. Κειμήλια και δώρα που η δυναμική αυτή γυναίκα είχε δεχτεί ακόμα και από την τσαρίνα της Ρωσίας, αφού η μοίρα της την είχε οδηγήσει μέχρι εκεί… Ταξίδεψε σε τόπους μακρινούς, στη Βενετία, στη Ρωσία, ακόμη και στην Αίγυπτο. Γνώρισε ανθρώπους απλούς και ταπεινούς αλλά και βασιλιάδες, πολιτικούς και καλλιτέχνες. Από τους Ρομανόφ και τον Νιζίνσκι μέχρι τον Παύλο Μελά και τον Βενιζέλο, η Αθηνά κέρδισε το θαυμασμό και την εκτίμηση όλων ως μια γυναίκα μοναδική, γοητευτική, υπέροχη μα πάνω απ‘ όλα Ελληνίδα! Η ιστορία της είναι μια ιστορία αληθινή. Κι αυτό την κάνει πραγματικά συγκλονιστική!

Το μεγαλείο της γυναίκας αυτής θα το ανακαλύψετε μέσα από την πένα του Κώστα Καρακάση. Μια πένα που θα σας χαρίσει αρκετές ώρες απόλαυσης, αγωνίας και συγκίνησης. Το μόνο που μένει να κάνω εγώ είναι να σας προτρέψω να διαβάσετε αυτό το θαυμάσιο βιβλίο και να δώσω, μέσα από αυτές τις γραμμές, τα θερμά μου συγχαρητήρια στο συγγραφέα του! Καλή ανάγνωση!

Αιμιλία Καραγιώργου-Καλλιά
Εκπαιδευτικός

karakasis1

karakasis2

Παρόμοια άρθρα

Back to top button