Συνέντευξη του Σωτήρη Γιαννακόπουλου – υποψήφιου τοπικού συμβούλου με την Ένωση Πολιτών

Θα ήθελα να μου επιτρέψεις πρώτα απ’ όλα να σου πω δυο λόγια για το ποιος είμαι και το πως έχει κυλήσει η ζωή μου μέχρι και σήμερα.

Γεννήθηκα το 1990 και είμαι μόνιμος κάτοικος Μεγάρων. Φοίτησα για δύο χρόνια στο τμήμα Μηχανολογίας του Α.Τ.Ε.Ι. Ηρακλείου Κρήτης αλλά γρήγορα πήρα την απόφαση να ακολουθήσω αυτό που πάντα επιθυμούσα, τη Δημοσιογραφία, με αποτέλεσμα να βρεθώ στη σχολή New Media Studies του Σταμάτη Μαλέλη, όπου σπούδασα Τηλεοπτική Δημοσιογραφία και Νέα Μέσα.

Από το 2012 συμμετέχω ενεργά σε πλήθος δράσεων Youth Exchange και Training Course του ευρωπαϊκού προγράμματος Youth in Action σε χώρες όπως η Γαλλία, η Ισπανία, η Ιταλία και η Κύπρος για θέματα σχετικά με τις Ευρωπαϊκές Πολιτικές Νεολαίας, την Ευρωπαϊκή Διακυβέρνηση και τη Δημοκρατία, εν γένει.

Τέλος το Μάρτιο του 2014 συνίδρυσα οργάνωση νέων στα Μέγαρα θέλοντας να κάνω τέτοιου είδους προγράμματα προσβάσιμα σε όλους τους νέους της πόλης μας, καθώς επίσης για να προωθήσω τα Μέγαρα μέσω αυτών των προγραμμάτων στο εξωτερικό.

Φτάνουμε στο τέλος των αυτοδιοίκητων εκλογών. Πως σου φαίνεται η εμπειρία;

Οι εμπειρίες που αποκόμισα είναι πολλές και εξαιρετικές. Εμπειρίες πολύτιμες και σημαντικές για τη μελλοντική μου πορεία. Αλλά αυτά που σίγουρα θα μου μείνουν χαραγμένα στη μνήμη είναι τα χαμόγελα και οι εγκάρδιες χειραψίες πολλών φίλων συμπολιτών όταν έβλεπαν απέναντι τους ένα νέο άνθρωπο να διεκδικεί την ψήφο τους έντιμα και με ειλικρίνεια.

Έχεις άποψη για το τι μπορεί να γίνει μετά τις 18 Μάη;

Θα προτιμούσα να μην μιλήσω με νούμερα. Αν όμως με ρωτάς για την εικόνα που έχω μετά από τόσο διάστημα καθημερινής επαφής με τον κόσμο, αισθάνομαι ότι ο Γρηγόρης Σταμούλης θα είναι με διαφορά ο μεγάλος νικητής των επερχόμενων εκλογών.

Αλήθεια Σωτήρη τι σε έσπρωξε στις εκλογές και να θέσεις υποψηφιότητα;

Ανέκαθεν πίστευα ότι όλοι μας πρέπει να συμμετέχουμε ενεργά σε κάθε τι που ενδιαφέρει την καθημερινότητα του τόπου μας, την πόλη που ζούμε. Με δράσεις συγκεκριμένες και παράλληλα σημαντικές για την καθημερινότητά μας. Προσωπικά από την έναρξη των φοιτητικών μου χρόνων εκδήλωσα το ενδιαφέρον μου για τις φοιτητικές διεκδικήσεις, καταφέρνοντας να διατελέσω Πρόεδρος και Γενικός Γραμματέας των Σπουδαστικών Εστιών του Α.Τ.Ε.Ι. Ηρακλείου Κρήτης ως εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου. Όπως καταλαβαίνεις από πολύ μικρός έχω μάθει να αγωνίζομαι για να πετύχω τους στόχους μου, που στην προκειμένη περίπτωση είναι μια πόλη σύγχρονη, καθαρή, ασφαλής με σεβασμό στην αξιοπρέπεια των πολιτών.

Νιώθεις δικαιομένος από το να ακολουθήσεις των Γρηγόρη Σταμούλη;

Πάρα πολύ! Καθημερινά με κάνει και νιώθω όλο και πιο σίγουρος για την απόφασή μου. Είναι άνθρωπος με τεράστια εμπειρία στη διοίκηση, αδιαμφισβήτητο ήθος,  διπλωμάτης που πάντα αργά ή γρήγορα με εντιμότητα θα πετύχει στο έπακρον ότι έχει σχεδιάσει.

Υπήρχαν άλλες προτάσεις;

Μάλιστα, συνολικά μου τέθηκαν δύο προτάσεις. Η πρώτη πρόταση έγινε από τον κ. Μπερδελή. Πρόταση που εκτίμησα πάρα πολύ, όμως θεώρησα ότι ήρθε καθυστερημένα. Και δεν εννοώ προς τα εμένα. Εννοώ καθυστερημένα στο πολιτικό σκηνικό του τόπου μας. Αν και τρέφω μεγάλη εκτίμηση προς τον κ. Μπερδελή αλλά και στα στελέχη που τον πλαισιώνουν, πιστεύω ότι ο ένας συνδιασμός δύο μηνών δεν είναι αρκετά ώριμος ώστε να διεκδικήσει την διοίκηση του Δήμου, σε μία τόσο κρίσιμη στιγμή. Αυτή τη στιγμή ο τόπος χρειάζεται άτομα με εμπειρία, που έχουν αποδείξει ότι στα δύσκολα δεν το βάζουν κάτω, αλλά μαζί τους και νέους ανθρώπους με φρέσκιες, δυνατές μα και συνάμα ρεαλιστικές ιδέες που μπορούν να γίνουν πραγματικότητα. Γι΄αυτό και λίγες μέρες μετά αποφάσισα να αποδεχτώ την καθόλα τιμητική πρόταση του κ. Γρηγόρη Σταμούλη να συμμετάσχω στο ψηφοδέλτιο της Ένωσης Πολιτών.

Σε ποιον τομέα θα σε ενδίεφερε να δραστηριοποιηθείς;

Θα επιθυμούσα να δραστηριοποιηθώ στην προώθηση του Δήμου μας με ότι αυτό συνεπάγεται. Τοπικά προϊόντα, φυσικές ομορφιές, παραλίες, ιστορία και άλλα πολλά! Να μας κάνουμε γνωστούς παντού. Σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Με απώτερο σκοπό την επισκεψιμότητα και την εξαγωγή προϊόντων. Τα τελευταία χρόνια όπως ανέφερα και στην εισαγωγή μου συμμετέχω ενεργά πολλά προγράμματα νεολαίας στο εξωτερικό. Προγράμματα τα οποία πέραν των άλλων κάθε φορά έχουν ένα πολύ μεγάλο αποτελέσματα. Γνωρίζουμε και διαφημίζουμε τον τόπο μας μέσω των πολιτιστικών βραδιών που πραγματοποιούνται και μέσω διαφόρων παρουσιάσεων κατά τη διεξαγωγή των προγραμμάτων, σε διάφορες χώρες τις Ευρώπης και όχι μόνο. Όπως καταλαβαίνεις υπάρχει πόρτα ανοιχτή που πρέπει να την εκμεταλευτούμε άμεσα.

Η πόλωση ξεκίνησε. Το θεωρείς παλαιοκομματικό όλο αυτό που γίνεται;

Θα μου άρεσε να πω ότι ο εκσυγχρονισμός είναι κοντά, και ότι οι νέοι υποψήφιοι, γενικότερα όχι μόνο ηλικιακά, μαθαίνουν να λειτουργούν με τελείως διαφορετικό τρόπο προεκλογικά. Σίγουρα οι αλλαγές δεν γίνονται από τη μια στιγμή στην άλλη. Και όταν ολόκληρο το “σύστημα” είχε μάθει να λειτουργεί έτσι “παλαιοκομματικά” για πάρα πολλά χρόνια, είναι αναπόφευκτο να το αποφύγεις εξ΄ολοκλήρου.

Ποια ευχή θα έδινες για το μέλλον των Μεγάρων;

Εύχομαι όλες οι περιοχές να είναι πάντα ευλογημένες και λαμπερές, κάνοντας άλματα προς τα εμπρός και όχι προς τα πίσω όπως συνήθισαν τα τελευταία χρόνια. Με άτομα στη διοίκηση που να έχουνε τη διάθεση να προσφέρουν τα μέγιστα για την πρόοδο και την ανάπτυξη των Μεγάρων. Με έμπρακτη στήριξη στους νέους, που αποτελούν τα θεμέλια αυτού του τόπου για το αύριο.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button