Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μεγαρέων

Ύστερα από πρόσκληση του Δημάρχου Μεγαρέων και προέδρου του Σ.Τ.Ο κ. Γρηγόρη Σταμούλη συνεδρίασε το πρωί της Τετάρτης 9ης Δεκεμβρίου 2015, στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχείο Μεγάρων το Τοπικό Συντονιστικό Όργανο της Πολιτικής Προστασίας.

 

Αντικείμενο του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (Σ.Τ.Ο) είναι η Προστασία των πολιτών και του περιβάλλοντος από ακραία καιρικά φαινόμενα κι έκτακτες ανάγκες.

 

Συμμετείχαν στη συνεδρίαση εκτός του κ. Σταμούλη, ο Αντιδήμαρχος Μεγάρων κ. Σταύρος Φωτίου, ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΔΗΜΕ και υπεύθυνος της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μεγαρέων κ. Σπύρος Κορώσης, ο άμισθος Ειδικός Σύμβουλος του Δημάρχου για θέματα Πολιτικής Προστασίας  Υπ/τγος ε.α κ. Ευάγγελος Γκιώνης ο οποίος είναι και ο συντάκτης του Σχεδίου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μεγαρέων, ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Σταθμού των Μεγάρων, εκπρόσωποι της Σχολής Πυροβολικού, του Δασαρχείου, της Αστυνομίας, της Τροχαίας, των εθελοντικών Ομάδων Α.Ο. ΚΟΥΡΟΣ και Σώματος Ερευνας και Διάσωσης Μεγάρων και  του Κυνηγετικού Συλλόγου Μεγάρων.

 

Παραβρέθηκαν επίσης ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος της Ν.Ε.Μ. κ. Θανάσης Ζάλης ως εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης στο Σ.Τ.Ο και ο υπεύθυνος του Γραφείου Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου Μεγαρέων κ. Γιάννης Γκίνης.

 

Θέμα της συνεδρίασης ήταν η αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων (πλημύρες, χιονοπτώσεις, πυρκαγιές, κατολισθήσεις, σεισμοί κλπ).

 

Ο Δήμαρχος στην εισήγησή του αναφέρθηκε στη σημασία και την αξία που έχουν οι προληπτικές ενέργειες και δράσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών, στην μείωση των συνεπειών και των αποτελεσμάτων από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

 

Η συζήτηση που ακολούθησε με ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων κατά κύριο λόγο αφιερώθηκε στο ζήτημα των εκτάκτων καιρικών φαινομένων του χειμώνα (Πλημύρες, Χιονοπτώσεις, Καταιγίδες, Κατολισθήσεις).

Παρόμοια άρθρα

Back to top button