Δ. Μεγαρέων: Προοπτική δημιουργίας υδατοδρομίου στον Δήμο

Δελτίο τύπου του Δήμου Μεγαρέων αναφέρε ότι : Συνάντηση και συζήτηση, σχετικά με την προοπτική δημιουργίας υδατοδρομίου σε παραλία του Δήμου μας, είχαν ο δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Hellenic Seaplanes SA Νικόλας Χαραλάμπους, την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου.

Είχαν προηγηθεί και άλλες διερευνητικές συναντήσεις μεταξύ του κ. Χαραλάμπους και του Δημάρχου Μεγαρέων, όταν το νομοθετικό πλαίσιο ήταν ακόμη ασαφές. Οι συνθήκες τώρα ωρίμασαν και μια τέτοια προοπτική δείχνει πλέον εφικτή, όπως άλλωστε συμφώνησαν οι δύο άνδρες. Επιπλέον, λόγω της ύπαρξης του αεροδρομίου, δείχνει επίσης εφικτή η ανάπτυξη χώρων στάθμευσης και βάσης συντήρησης των υδροπλάνων. Το επόμενο ραντεβού, με πιο συγκεκριμένες προτάσεις, θα οριστεί όταν η εταιρεία ετοιμάσει τις πρώτες σχετικές μελέτες.

Μετά τη συνάντηση, ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης δήλωσε:
«Είχαμε μια σημαντική πρώτη συνάντηση με τον κ. Χαραλάμπους, κατά την οποία κάναμε μια αρχική αξιολόγηση του ενδεχομένου ανάπτυξης υδατοδρομίου σε κάποια παραλία μας. Ο κ. Χαραλάμπους έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, επειδή το αεροδρόμιο θα βρίσκεται κοντά στο υπό εξέταση υδατοδρόμιο, με συνέπεια την ανάπτυξη αμοιβαία επωφελών συνεργειών και, πιο συγκεκριμένα, τη δημιουργία βάσης συντήρησης. Έθεσα κάποιους προβληματισμούς, επειδή σε καμία περίπτωση δε θέλουμε να χάσουν τον τουριστικό χαρακτήρα τους οι παραλίες μας και προσβλέπω σε πιο συγκεκριμένες προτάσεις, στην επόμενη συνάντησή μας».

Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας
& Δημοσίων Σχέσεων Δήμου Μεγαρέων

Παρόμοια άρθρα

Back to top button