Υποδοχή της Πρέσβειρας Διεθνούς Ινστιτούτου για την Ειρήνη μέσω του Τουρισμού στον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας

Την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015, στις 11πμ, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, κ. Γιάννης Βασιλείου μαζί με τον Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο επί των τουριστικών θεμάτων, κ. Θεόδωρο Αγγελόπουλο και τον Δήμαρχο Ελευσίνας, κ. Γιώργο Τσουκαλά, υποδέχθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας την Πρέσβειρα του Διεθνούς Ινστιτούτου για την Ειρήνη μέσω του Τουρισμού κα Cassandra ( Cassie ) De Pecol.

 

Το πρόγραμμα της επίσκεψης της Πρέσβειρας που περιλάμβανε σύντομους χαιρετισμούς, ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο και φύτεμα μιας ελιάς, με την δροσερή παρουσία μιας σχολικής τάξης Λυκείου της Ελευσίνας, έκλεισε με την υπόσχεση της Πρέσβειρας να μεταφέρει τα μηνύματα της επίσκεψης της στην Ελευσίνα και στις 196 χώρες του κόσμου που θα επισκεφτεί!

 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, επίσης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι, κ. Βάβουλα Αριστέα και κ. Παππά Γιώτα, ο Πρόεδρος και μέλη του SKAL Athens. Η συμβολική δενδροφύτευση ελιάς, σηματοδότησε τη σημασία τόσο του πολιτισμού όσο και της ειρήνης, στην ορθή ανάπτυξη τομέων του τουρισμού με κοινωνικές προεκτάσεις, καθώς και στον σεβασμό της πολιτιστικής κληρονομιάς, ενός τόσο ιστορικά ιδιαίτερου τόπου, όπως η  Ελευσίνα.

 

 

Μέσα από αυτή την επίσκεψη, η οποία έγινε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, η Αντιπεριφέρεια Δυτικής Αττικής,  συνέβαλε στην προώθηση του τουρισμού της περιοχής αλλά και πρόβαλε την υποψηφιότητα της Ελευσίνας ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2021,  με σκοπό να προωθηθεί ένα νέο υπόδειγμα για την Δυτική Αττική  που στηρίζεται σε ένα μοντέρνο πάντρεμα κουλτούρας, πολιτιστικής κληρονομιάς και βιώσιμης ανάπτυξης.

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, κ. Γ. Βασιλείου δήλωσε ότι «ο πολιτισμός της ειρήνης απαιτεί και ανθρώπους της ειρήνης, γιατί ο άνθρωπος και οι ανάγκες του πρέπει να είναι στο επίκεντρο των προσπαθειών μας προκειμένου να επιτύχουμε και βιώσιμη ανάπτυξη».

Παρόμοια άρθρα

Back to top button