Συνεχίζεται ο αγώνας κατά των διοδίων

Η διοίκηση του δήμου και ο Δήμαρχος Μεγαρέων προσωπικά, δηλώνουν ότι συνεχίζουν τον αγώνα ενάντια στην τοποθέτηση νέων σταθμών διοδίων και την αύξηση των τιμών, μέχρι την οριστική δικαίωση των αιτημάτων των πολιτών του δήμου.

 

Η διοίκηση, στηρίζει τις πρωτοβουλίες των φορέων, συμμετέχει στις διαμαρτυρίες και συνεχίζει να ασκεί πιέσεις –σε όλα τα επίπεδα- με συγκεκριμένο πλαίσιο και στόχους.

 

Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Ιωάννης Μαρινάκης επαναλαμβάνει ότι ο αγώνας και οι διεκδικήσεις συνεχίζονται μέχρι να κατανοήσει η πολιτική ηγεσία και η εταιρεία τη δεινή οικονομική θέση των πολιτών οι οποίοι δεν αντέχουν νέες επιβαρύνσεις, μέχρι να κατανοήσει η εταιρεία τις υποχρεώσεις της.

 

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων τονίζει, εκφράζοντας την συντριπτική πλειοψηφία των δημοτών ότι οι αγώνες συνεχίζονται έως ότου η πολιτική ηγεσία και η εταιρεία κατανοήσουν ότι:

 

  • Δεν είναι δυνατόν να πληρώνουν οι πολίτες για τις μετακινήσεις τους μέσα στα όρια του δήμου. Είναι απαίτηση όλων των πολιτών να μπορούν να μετακινούνται μέσα στα όρια του δήμου χωρίς να πληρώνουν διόδια. Συνεχίζουμε τον αγώνα μέχρι να το συνειδητοποιήσουν και οι αρμόδιοι φορείς και διεκδικούμε την πλήρη απαλλαγή των δημοτών από την πληρωμή διοδίων στις ενδοδημοτικές μετακινήσεις τους.
  • Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν σταθμοί διοδίων στα όρια ενός δήμου και οι δημότες να πληρώνουν, όταν δεν είναι ολοκληρωμένοι οι παράδρομοι της εθνικής οδού και όταν η μοναδική εναλλακτική αφορά στον επικίνδυνο –ιδιαίτερα μετά από τις πρόσφατες κατολισθήσεις- δρόμο της Παλαιάς Εθνικής Οδού. Διεκδικούμε την άμεση έναρξη των εργασιών ολοκλήρωσης των παραδρόμων στην Ολυμπία Οδό, σε όλο το μήκος του δήμου Μεγαρέων.
  • Δεν είναι δυνατόν οι δημότες που δεν έχουν ασφαλή εναλλακτική οδό για τις απαραίτητες μετακινήσεις τους στην Ελευσίνα να πληρώνουν το υψηλό αντίτιμο για λίγα χιλιόμετρα χρήσης της Ολυμπίας Οδού. Διεκδικούμε εκπτώσεις τουλάχιστον 50% στα μετωπικά διόδια της Ελευσίνας για όλους τους δημότες και κατοίκους του δήμου, από την πρώτη διέλευση.

 

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Ιωάννης Μαρινάκης, τονίζει ότι αυτή η πολυμέτωπη μάχη απαιτεί από πλευράς διοίκησης του δήμου, άσκηση έντονων πιέσεων προς κάθε κατεύθυνση και διαβεβαιώνει τους πολίτες ότι η διοίκηση δεν μειώνει την ένταση των διεκδικήσεων. Ταυτόχρονα, αυτή η μάχη απαιτεί και τη μαζική συμμετοχή των πολιτών στις κινητοποιήσεις, μέχρι την τελική δικαίωση των αιτημάτων μας.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button