Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Δυτ. Αττικής με την ομάδα του ΕΕΕΚ Ελευσίνας

Ο  Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, κ. Γ. Βασιλείου, συνάντησε σήμερα,  Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου, στα γραφεία της Αντιπεριφέρειας στην Ελευσίνα, την ομάδα του ΕΕΕΚ Ελευσίνας που συμμετέχει στον διαγωνισμό Freemobility που αποτελείτο από τον Διευθυντή του ΕΕΕΚ, κ. Κ. Βαζαίο, τους εκπαιδευτικούς κ. Α. Νιθαυριανάκη και Ε. Μακρή και μαθητές της ομάδας.

 

Η ομάδα Freemobility του ΕΕΕΚ πραγματοποίησε αυτοψία στο κτήριο που έχει έδρα η Αντιπεριφέρεια Δυτικής Αττικής για την καταγραφή της κατάστασης προσβασιμότητας στο χώρο και ακολούθως έγινε παρουσίαση στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη τόσο για τα ευρήματα όσο και για τη συνολική δράση της ομάδας στο πλαίσιο του διαγωνισμού Freemobility για την προώθηση της προσβασιμότητας των ΑΜΕΑ. Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, κ. Γ. Βασιλείου, δήλωσε την πλήρη στήριξή του στην προσπάθεια του ΕΕΕΚ, αναφέρθηκε στην πολιτική και κοινωνική προσβασιμότητα που απαιτείται τόσο για την επέκταση της προσβασιμότητας στο χώρο όσο και τη συντήρηση των σχετικών δικτύων, δήλωσε ότι η Αντιπεριφέρεια είναι ανοικτή σε προτάσεις των Δήμων προκειμένου να γίνουν οι αναγκαίες τεχνικές παρεμβάσεις στην περιοχή, ενώ έκανε ειδική αναφορά στη σύσταση Γραφείου Εξυπηρέτησης του Πολίτη & ΑΜΕΑ στη Δυτική Αττική με το νέο Οργανισμό της Περιφέρεις Αττικής. Ακολούθως, έγινε παρουσίαση από τον συνεργάτη του Αντιπεριφερειάρχη, κ. Δ. Μπουρίκο, των αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας σε θέματα ΑΜΕΑ αλλά και της ευρύτερης στήριξης δομών ΑΜΕΑ μέσω των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων για την κοινωνική ένταξη και ισοτιμία.

 

Αποτέλεσμα της συνάντησης υπήρξε η απόφαση για διοργάνωση Ημερίδας αφιερωμένης στο θέμα της προσβασιμότητας των ΑΜΕΑ και των εμποδιζόμενων ατόμων στην Δυτική Αττική με επίκεντρο τη δράση του ΕΕΕΚ στο πλαίσιο του διαγωνισμού freemobility.

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, κ. Γ. Βασιλείου, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια στο ΕΕΕΚ Ελευσίνας για τις δράσεις του στο πλαίσιο του freemobility. Η Αντιπεριφέρεια Δυτικής Αττικής στηρίζει την προσπάθεια.  Η προσβασιμότητα όμως δεν είναι μόνο φυσική – αφού δεν αναφέρεται μόνο σε τεχνικά εμπόδια – αλλά είναι πρωτίστως  κοινωνική όσο και πολιτική. Η κοινωνική και πολιτική απομόνωση των ανθρώπων με αναπηρία πρέπει να σπάσει, και θεωρώ πως πρωτοβουλίες σαν αυτές του ΕΕΕΚ Ελευσίνας συμβάλουν προς αυτή την κατεύθυνση».

 

Σχετικά με τις δράσεις freemobility του ΕΕΕΚ Ελευσίνας:

http://eeeekfree.blogspot.gr/

Παρόμοια άρθρα

Back to top button