Συνάντηση Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ με μέλη του Εργατικού κέντρου Μεγάρων

Την Παρασκευή 05/12/2014 πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη συνάντηση αντιπροσωπείας της Οργάνωσης Μελών (Ο.Μ.) του ΣΥΡΙΖΑ Μεγάρων με τη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Μεγάρων.

 

Η συνάντηση αυτή εντάσσεται στα πλαίσια μιας σειράς επαφών μας με εκπροσώπους παραγωγικών τάξεων, φορέων, συλλόγων και συλλογικοτήτων της περιοχής μας στην κατεύθυνση της καταγραφής και της αξιολόγησης των προβλημάτων αλλά και των θέσεών τους, με σκοπό την προώθηση λύσεων όπου αυτό είναι εφικτό αλλά και τη συνδιαμόρφωση προτάσεων προς διεκδίκηση.

 

Από πλευράς Εργατικού Κέντρου Μεγάρων συμμετείχαν ο πρόεδρος κος Παναγής Στρατούρης, ο κος Ευθύμης Παπανίκος και η κα Κατερίνα Νικολάου, ενώ από τον ΣΥΡΙΖΑ Μεγάρων παρέστησαν οι κ.κ. Γιάννης Μιχάλαρος, Κων/νος Λουκόπουλος και Τάσος Δέσκος.

 

Η συνάντηση – συζήτηση εστιάστηκε κυρίως στα ακόλουθα σοβαρά προβλήματα:

 

– τους συνεχώς αυξανόμενους ανέργους στην περιοχή μας και ιδιαίτερα του κλάδου της οικοδομής που κάποτε αποτελούσε την κινητήριο δύναμη της τοπικής μας οικονομίας,

– την εμφάνιση του «εθελοντισμού» στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ο οποίος έχει λάβει πλέον διαστάσεις ομηρίας και «μαύρης εργασίας»,

– την έλλειψη ιατρικών ειδικοτήτων στον ΕΟΠΥΥ (ΠΕΔΥ) και την ανάγκη μεταφοράς των ιατρικών υπηρεσιών στα κτίρια του Κέντρου Υγείας Μεγάρων,

– την αστικοποίηση της συγκοινωνίας στην περιοχή μας και ιδιαίτερα των λεωφορείων προς και από την Αθήνα,

– την απομάκρυνση της ΔΕΗ ακόμα πιο μακριά από την Ελευσίνα, στο Αιγάλεω,

– την πρόσθετη μεγάλη απώλεια του εισοδήματός μας από την εγκαθίδρυση και επιβολή των νέων διοδίων (απόρροια των ληστρικών συμβάσεων παραχώρησης των εθνικών αυτοκινητόδρομων στους ημέτερους μεγαλοεργολάβους).

 

Επίσης συζητήθηκε η τραγική κατάσταση στο ασφαλιστικό και ιδιαίτερα σε ότι αφορά στους ανέργους και τα επιδόματα ανεργίας και τονίστηκε πως το ίδιο το ισχύον σύστημα ωθεί τον εργαζόμενο στην ανασφάλιστη («μαύρη») εργασία.

 

Τέλος, με δεδομένο το γεγονός ότι από 01/01/2015 απελευθερώνονται οι πλειστηριασμοί, θεωρήθηκε αναγκαίο να συσταθεί και στην περιοχή μας, μία «Επιτροπή κατά των Πλειστηριασμών» με πυρήνα το Εργατικό Κέντρο Μεγάρων και τη συμμετοχή και την αλληλεγγύη όσο το δυνατόν περισσότερων τοπικών φορέων και συλλογικοτήτων.

 

Η αντιπροσωπεία της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Μεγάρων δεσμεύτηκε για την προώθηση των ζητημάτων που αναδείχθηκαν από τη συνάντηση αυτή σε κεντρικό επίπεδο, όπως και για την άμεση δραστηριοποίηση των βουλευτών μας για την υποβολή σχετικής ερώτησης στη Βουλή για το θέμα της έλλειψης ειδικοτήτων στον ΕΟΠΥΥ Μεγάρων.

 

Κλείνοντας, επισημάναμε ότι ο εργασιακός μεσαίωνας και η συνεχώς αυξανόμενη ανεργία δεν πρόκειται να αλλάξουν με την υπάρχουσα συγκυβέρνηση – μαριονέτα και ότι μονόδρομο πλέον αποτελεί μία κυβέρνηση της Αριστεράς με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ που θα έχει στο επίκεντρο της πολιτικής της τον άνθρωπο και τις ανάγκες των πολλών.

  

 

 

Παρόμοια άρθρα

Back to top button