Συνάντηση Δημάρχου Μεγαρέων με τον Πρόεδρο της ΕΥΔΑΠ

Συνάντηση του Δημάρχου Μεγαρέων πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 19/2/2013, με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΥΔΑΠ κ.  Στέλιο Σταυρίδη στα πλαίσια της δρομολόγησης λύσης προβλήματος του χρέους το οποίο υφίσταται από τον Δήμο Μεγαρέων προς την Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης της Πρωτεύουσας.

Στην συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης Δήμαρχοι και εκπρόσωποι Δημάρχων από τους Δήμους Παιανίας, Ελευσίνας, Λαυρεωτικής, Μαραθώνα, Μαρκοπούλου, Σπάτων και Φυλής οι οποίοι επίσης έχουν οφειλές προς την επιχείρηση.

Σκοπός της συνάντησης ήταν να παραλάβουν οι Δήμοι σχέδια σύμβασης την οποία θα κληθούν να υπογράψουν ατομικά με την ΕΥΔΑΠ προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι όροι επίλυσης του χρέους προς αυτήν το οποίο για τους 8 Δήμους ανέρχεται σε 195 εκατομμύρια ευρώ.

 

Η Διοίκηση του Δήμου Μεγαρέων από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε, το 2011, έσπευσε να ασχοληθεί με το πρόβλημα του χρέους της ΔΕΥΑΜ, δηλαδή του Δήμου, προς την ΕΥΔΑΠ και ως τώρα, με σκληρή δουλειά και γνώμονα το συμφέρον του Δήμου, έχει επιτύχει την μείωση του χρέους κατά περισσότερο από 50% και συγκεκριμένα από 45 εκατομμύρια ευρώ σε περίπου 22 εκατομμύρια.

Το προτεινόμενο σχέδιο σύμβασης, το οποίο θα γίνει αντικείμενο συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο, προβλέπει την παραχώρηση χρήσης, και όχι κυριότητας του δικτύου ύδρευσης, το οποίο ξεπερνάει τα 120 χιλιόμετρα μήκος καθώς επίσης την ρύθμιση θεμάτων τα οποία αφορούν σε απασχόληση προσωπικού, όπως και την ρητή συμφωνία του κόστους αγοράς του νερού.

 

Για το θέμα του υφισταμένου χρέους έχει ήδη συσταθεί επιτροπή η οποία εργάζεται προς την τελική αποτύπωσή του.

 

Μετά την συνάντηση ο Δήμαρχος Ιωάννης Μαρινάκης δήλωσε: «Εκφράζω την ιδιαίτερη ικανοποίηση μου για την ευτυχή έκβαση ενός μείζονος σημασίας για τον τόπο μας προβλήματος. Ενός προβλήματος το οποίο υποθήκευε για πολλά χρόνια το μέλλον του δήμου μας. Η διοίκησή μας έσκυψε από την πρώτη στιγμή στο θέμα και αναζήτησε μια συνολική λύση, τόσο για το χρέος όσο και για την αξιοποίηση των υπαλλήλων από την ΕΥΔΑΠ.

Σήμερα παρέλαβα επισήμως από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Στέλιο Σταυρίδη, το σχέδιο σύμβασης παραχώρησης χρήσης και διαχείρισης του δικτύου ύδρευσης του Δήμου Μεγαρέων. Το σχέδιο αυτό θα μελετηθεί από τη διοίκηση και θα κατατεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο άμεσα, με ακριβή εισήγηση. Με τον τρόπο αυτό η διοίκηση μας αποδεικνύει ότι δίνει τέλος στην κακοδιαχείριση και ότι δεν είναι, όπως αναφέρθηκε, μόνο πρωταθλητής στα χρέη, αλλά και πρωταθλητής στο νοικοκύρεμα του Δήμου μας».

Παρόμοια άρθρα

Back to top button