Η συναλλαγή του κ. Σταμούλη για τα διόδια

Με έκπληξη η διοίκηση του δήμου και η τοπική κοινωνία  παρακολούθησαν τις τελευταίες ημέρες τη στάση, τις διχαστικές ανακοινώσεις και την κυνική ομολογία του κ. Σταμούλη.

 

Την ώρα που οι πολίτες πλήττονται από την άδικη αύξηση των διοδίων, την ώρα που η διοίκηση βρισκόταν σε διαρκείς διαπραγματεύσεις με το Υπουργείο Υποδομών και την εταιρεία «Ολυμπία Οδός» για την κατάργηση των διοδίων στις ενδοδημοτικές μετακινήσεις, την ώρα που η αυταρχικότητα του κράτους οδήγησε σε 8 συλλήψεις σε μία ειρηνική διαμαρτυρία, φαίνεται ότι το μόνο που απασχολεί τον   κ. Σταμούλη είναι οι εκλογές, η προσπάθεια να δυναμιτίσει την ενότητα των αγώνων των πολιτών και όπως ο ίδιος παραδέχθηκε ασχολείται μόνο με το ρουσφέτι και τη συνδιαλλαγή.

 

Οι κινητοποιήσεις για τα διόδια ξεκίνησαν στις 8 Δεκεμβρίου του 2013, όταν η διοίκηση του δήμου σε συνεργασία με όλους τους δήμους της Αττικής που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα, άνοιξαν τα διόδια, προκειμένου να πιέσουν το Υπουργείο να ξεκινήσει διάλογο. Όλοι στήριξαν τις κινητοποιήσεις, όλοι κατανόησαν ότι η εταιρεία πλήττεται μόνο όταν χάνει έσοδα, όλοι ενίσχυσαν τις κινητοποιήσεις, εκτός από τον κ. Σταμούλη.

Τότε, ο κ. Σταμούλης, ενώ βρέθηκε στη διαμαρτυρία, τάχθηκε ενάντια στο άνοιγμα των διοδίων. Συγκεκριμένα δήλωνε: «Υπάρχουν μορφές πάλης πολύ πιο πρακτικές που μπορούν να πιάσουν περισσότερο τόπο, για παράδειγμα θα μπορούσαμε να πάμε να αποκλείσουμε το Υπουργείο».

 

Τότε επισημάναμε τον περίεργο ρόλο του κ. Σταμούλη, μας έκανε εντύπωση γιατί επέλεξε να προστατεύσει την εταιρεία και επικέντρωσε στο Υπουργείο.

 

 Το Σκάνδαλο

 

Τα κίνητρά του, τα αποκάλυψε ο ίδιος στο Δημοτικό Συμβούλιο της            21ης Φεβρουαρίου 2014. Όταν ρωτήθηκε γιατί δεν προχώρησε σε κάποια ενέργεια για να πιέσει την εταιρεία ή να κάνει κάποια επαφή με το Υπουργείο, δήλωσε ότι πήρε τηλέφωνο στο Υπουργείο και δεν του έκλεισαν ραντεβού! Η «μαχητικότητα» του  κ. Σταμούλη περιορίστηκε σε ένα τηλεφώνημα και δέχθηκε «στωικά» την αδυναμία του να συναντήσει κάποιον αρμόδιο και να πιέσει.

 

Αλλά ήθελε να πιέσει;

 

Ο ίδιος ο κ. Σταμούλης, μιλώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο της 21ης Φεβρουαρίου, παραδέχθηκε ότι το μόνο που τον απασχόλησε ήταν η συνδιαλλαγή με την εταιρεία και τα ρουσφέτια!

 

Μιλώντας για τη συνάντηση που έκανε με εκπρόσωπο της εταιρείας «Ολυμπία Οδός» ο κ. Σταμούλης παραδέχθηκε ότι: «Πήγα για να πιέσω την εταιρεία μπας και προσλάβει παιδιά από την περιοχή των Μεγάρων, γι αυτό πήγα», και άφησε άφωνο όλο το Δημοτικό Συμβούλιο και τους πολίτες που το παρακολουθούσαν.

 

Την ώρα που ολόκληρη η κοινωνία αγανακτεί και αντιδρά σε αυτή την άδικη επιβάρυνση ο κ. Σταμούλης στη συνάντησή του με την εταιρεία, δεν μιλάει για τις αυξήσεις, δεν διεκδικεί κατάργηση των διοδίων στις ενδοδημοτικές μετακινήσεις, αλλά όπως ο ίδιος παραδέχεται συνδιαλέγεται για να προσλάβει η εταιρεία παιδιά από την περιοχή. Και ρωτάμε, δώσατε και ονόματα για τις προσλήψεις κ. Σταμούλη; Με ποιο αντάλλαγμα; θεωρείτε ότι την ώρα που η πόλη βρίσκεται σε μάχη, ο ρόλος σας είναι να αιτείστε  προσλήψεις;

Ο ρόλος σας είναι να ζητάτε χάρες; Θα προσλάβει η εταιρεία όπως λέτε «παιδιά από την περιοχή» και άρα το θέμα κλείνει; Θα μετατρέψουμε την υποχρέωση της εταιρείας να προσλάβει παιδιά από την περιοχή σε χάρη της εταιρείας προς την κοινωνία και θα ξεχάσουμε το πρόβλημα;

 

Η νέα ανακοίνωση του κ. Σταμούλη, οι αήθεις επιθέσεις και οι υπαινιγμοί του ακόμη και προς τους συλληφθέντες, κρίνονται από την κοινωνία. Ο σεβασμός στην κινητοποίηση των πολιτών δεν μας επιτρέπει να ασχοληθούμε με τα λιβελογραφήματα και το νέο παραλήρημα του κ. Σταμούλη. Όμως δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τη στάση και την ομολογία του κ. Σταμούλη για συναλλαγές με την εταιρεία την ώρα που ολόκληρη η κοινωνία αντιδρά και δίνει μάχη για την κατάργηση των διοδίων εντός των ορίων του δήμου μας.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button