Συνάντηση δημάρχου με τον διοικητή Ασφαλείας για την εγκληματικότητα – Επιστολή προς τον Υπουργό Δημ. Τάξης

Στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μεγαρέων έχει παρατηρηθεί τελευταίως έξαρση κλοπών και γενικά παραβατικότητας.

 

Για το λόγο αυτό ο Δήμαρχος κ. Γρηγόρης Σταμούλης με έγγραφό του προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη το οποίο κοινοποίησε και σε όλους τους Βουλευτές της Περιφέρειας Αττικής, ζητεί να ληφθούν μέτρα για να διασφαλιστεί η δημόσια ασφάλεια και η προστασία της δημόσιας περιουσίας αλλά και των πολιτών.

 

Χθες μάλιστα Τρίτη, 13 Ιανουαρίου ο Δήμαρχος είχε συνάντηση με τον Διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Μεγάρων Αστυνόμο κ. Γκίκα Κωνσταντίνο, όπου συζητήθηκαν πολλά θέματα που αφορούν την προστασία των πολιτών, τη δημόσια ασφάλεια και γενικά για την παραβατικότητα και εγκληματικότητα στην περιοχή μας. Η συζήτηση ήταν εποικοδομητική και χρήσιμη

 

Το πλήρες κείμενο του υπ’ αριθμ.415/12 – 1 – 2015 εγγράφου του Δήμου Μεγαρέων προς τον αρμόδιο Υπουργό κ. Βασίλη Κικίλια έχει ως εξής:

 

«Κύριε Υπουργέ,

 

Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει παρατηρηθεί μεγάλη έξαρση κλοπών στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μεγαρέων, καθώς και άλλα παραβατικά γεγονότα, τα οποία έχουν δημιουργήσει στους πολίτες κλίμα φόβου και ανασφάλειας (παρεμβάσεις και καταστροφές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης που επηρεάζει σημαντικά τόσο τις οικίες, όσο και τις επιχειρήσεις).

 

Είναι ανάγκη και πρέπει να ληφθούν επειγόντως μέτρα, αφ’ ενός για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση, που τείνει να καταστεί επικίνδυνη κι αφ΄ ετέρου για να τονωθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.

 

Το βέβαιον είναι ότι χρειάζεται καλύτερη και περισσότερη αστυνόμευση. Παρακαλούμε λοιπόν όπως ενισχυθούν τα τμήματα Αστυνομίας, Ασφάλειας και Τροχαίας Μεγάρων με προσωπικό και μέσα και να υπάρχει πιο έντονη η παρουσία της Ομάδος ΔΙΑΣ και επί 24ώρου βάσεως στην περιοχή μας.

 

Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Μεγαρέων είναι μεγάλος σε έκταση αφού περιλαμβάνει τις πόλεις των Μεγάρων και της Νέας Περάμου με πολλούς οικισμούς, όπως είναι η Κινέττα, το Αλεποχώρι, ο Πευκενέας, η Βλυχάδα, η Λάκκα Καλογήρου, η Πάχη, η Αγία Τριάδα, το Ήρεμο Κύμα, ο Λουτρόπυργος, το Νεράκι, το Πέραμα Μεγάρων κ.λ.π.

 

Επισημαίνουμε ότι η δημόσια ασφάλεια και η προστασία των πολιτών είναι απαραίτητα στοιχεία μιας ευνομούμενης πολιτείας κι έχουμε χρέος ως Κυβέρνηση και ως Τοπική Αυτοδιοίκηση να φροντίσουμε για να διασφαλιστούν πλήρως και τα δύο.

 

Κύριε Υπουργέ,

 

Είμαστε σίγουροι ότι θα ανταποκριθείτε άμεσα για την επίλυση του σοβαρού αυτού προβλήματος και παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε συνεργασία.»

 

Παρόμοια άρθρα

Back to top button