Σφραγίστηκαν για 10 ημέρες Jackey ‘O και Δικό μας – Ακολουθούν Μικρό και Bel air

Στη σφράγιση των καταστημάτων Jackey ‘O και Δικό μας στην πλατεία Λυτάρα προχώρησε η αστυνομία σήμερα το πρωί, στο πλαίσιο της εφαρμογής του νόμου που αφορά στη λειτουργία των καταστημάτων υγιειονομικού ενδιαφέροντος, έπειτα από καταγγελίες περιοίκων και μηνύσεις σχετικά με παραβάσεις που αφορούν σε υπέρβαση ωραρίου και ηχορύπανση.

Είχαν προηγηθεί το Del Sol, ο Κάβος, το Bloom και το LeRoi, καθώς και το Αλλοτινό στη Νέα Πέραμο, που θα ξεκινήσει ξανά τη λειτουργία του από αύριο, Πέμπτη, ενώ μετά την πάροδο των 10 ημερών που θα παραμείνουν κλειστά Jackey ‘O και Δικό μας, θα ακολουθήσουν το Μικρό και το Bel air.

Όσον αφορά στο κατά πόσο η εφαρμογή του νόμου που αφορά στο κλείσιμο των καταστημάτων μετά τις τρεις μηνύσεις είναι λειτουργική, συνεχίζονται οι συζητήσεις και διαπραγματεύσεις καταστημαρχών και αρμόδιων φορέων, ώστε να βρεθεί η χρυσή τομή. Στο πλαίσιο αυτό, μέλη του συλλόγου καταστηματαρχών Μεγάρων συναντήθηκαν με την Υφυπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, στην οποία εξέφρασαν τα παράπονα τους για την αυστηρότητα του νόμου, που έχει σαν αποτέλεσμα να μην μπορεί να λειτουργήσει σωστά η αγορά.

Η κ. Χριστοφιλοπούλου απ’ την πλευρά της, δήλωσε ότι το πρόβλημα είναι σημαντικό και πρέπει να υπάρχει μια λογική στην εφαρμογή των διατάξεων, ίσως και αλλαγή σε κάποιες διατάξεις για να υπάρξει συνεργασία όλων των πλευρών. Ανέφερε συγκεκριμένα: “Μετά το πέρας της εποικοδομητικής συνάντησης με τους εκπρόσωπους των καταστηματαρχών Μεγάρων, ευαισθητοποίησα το υπουργείο Δημοσίας Τάξης, που είναι και το αρμόδιο, για το πρόβλημα και σύντομα ευελπιστώ να υπάρξει μια συνάντηση, ώστε να βρεθεί η χρυσή τομή. Αναγνωρίζουμε το πρόβλημα, το οποίο αντιμετωπίζουν οι καταστηματάρχες σε όλη τη χώρα και πρέπει να συνεργαστούμε για να βρούμε την καλύτερη δυνατή λύση.”

sfragish1 sfragish2

Παρόμοια άρθρα

Back to top button