«Σαλαμίνια 2015» την Κυριακή 4 Οκτωβρίου στην πλατεία του Αγίου Ιωάννου (Χορευταρά)

Την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015, ώρα 7 μ.μ. στον χώρο της Πλατείας του Αγίου Ιωάννου Γαλιλαίου (Χορευταρά) στα Μέγαρα, θα γίνει στο πλαίσιο των «Σαλαμινίων 2015», πανηγυρική εκδήλωση τιμής και μνήμης, της επικής Ναυμαχίας της Σαλαμίνος (480 π.χ.) με τη συμμετοχή χορευτικών συγκροτημάτων και σχετική ομιλία του Δρ κ. Χ. Δρακάτου, Καθηγητή Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το Σεπτέμβριο του 2011 με πρωτοβουλία του Δήμου Σαλαμίνος έγινε εκεί η τελετή αδελφοποίησης των 23 Πόλεων που είχαν συμμετάσχει στην Ναυμαχία της Σαλαμίνος με την συμμετοχή των Δημάρχων κι έκτοτε διαδοχικά τιμής ένεκεν διοργανώνονται διάφορες εκδηλώσεις σε μία από τις πόλεις αυτές.

Πέρυσι το Σεπτέμβριο στις εκδηλώσεις που έγιναν στο πλαίσιο των ΣΑΛΑΜΙΝΙΩΝ ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης παρέλαβε το Λάβαρο της Ναυμαχίας και την προεδρία των αδελφοποιημένων πόλεων από τον Δήμαρχο Αιγίνης, με σχετικό πρωτόκολλο που υπεγράφη μεταξύ τους με την υποχρέωση να το παραδώσει εφέτος στο Δήμαρχο άλλης πόλης από τις 23, που έχουν αδελφοποιηθεί εξ αυτού του γεγονότος.

Ετσι λοιπόν εφέτος διοργανώνονται οι εκδηλώσεις στα Μέγαρα και το Λάβαρο θα παραδοθεί στο Δήμαρχο Κορινθίων, σε ειδική τελετή που θα γίνει στη Σαλαμίνα.

Το βάρος της φετινής διοργάνωσης έχει αναλάβει ο Λαογραφικός Σύλλογος Μεγάρων «Ο χορός της Τράτας» και ο Δήμος έχει αναλάβει την υποστήριξη και γενικά τη φροντίδα της προετοιμασίας για την επιτυχία της εκδήλωσης.

Το πλήρες πρόγραμμα της εκδήλωσης θα δημοσιοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button