Πυρκαγιά με θύμα ηλικιωμένη στο ύψος της 75ΜΕ στη Νέα Πέραμο

 

Update 7/8/2021 01:11 πμ:

Δυστυχώς, ο Δήμαρχος Γρηγόρης Σταμούλης επιβεβαίωσε την πληροφορία ότι η ηλικιωμένη που διέμενε στο σπίτι από όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά, κάηκε εντός της οικίας.


Αυτήν την ώρα, 12:10πμ, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Μεγάρων με δύναμη 4 πυροσβεστικών οχημάτων επιχειρεί κατάσβεση σε πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στο ύψος της 75 ΜΕ στη Νέα Πέραμο παρουσία αστυνομικής δύναμης. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Αυτή τη στιγμή η πυρκαγιά μαίνεται σε οικόπεδο και κατακαίει ελαιόδεντρα αλλά οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής προσπαθούν να την περιορίσουν. Θετικό για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πυρκαγιάς είναι το γεγονός ότι το οικόπεδο είναι καθαρό από ξερά χόρτα. Στο σημείο υπάρχουν και εθελοντές της ομάδας ΚΟΥΡΟΣ οι οποίοι συνδράμουν το έργο των πυροσβεστών.

Επίσης πάνω από 40 άτομα νεαρής ηλικίας, δημότες της Νέας Περάμου, συνέδραμαν με όποιον τρόπο μπόρεσαν.

Η φωτιά στη 1:00πμ είναι υπό πλήρη έλεγχο και η τελεία κατάσβεσή της είναι θέμα λίγων λεπτών. Ένα όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μεγάρων θα παραμείνει στην περιοχή για λόγους επιτήρησης και ασφάλειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πυρκαγιά ξεκίνησε από οικία η οποία και καταστράφηκε κατά το ήμισυ σχεδόν και κατόπιν «πέρασε» στο παραπλήσιο οικόπεδο με τα ελαιόδεντρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανταπόκριση και η επέμβαση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση με τη συνδρομή της Αστυνομίας, των εθελοντών της ομάδας ΚΟΥΡΟΣ και νέων της Νέας Περάμου. Επίσης παρόντες ήταν ο δήμαρχος Μεγαρέων, Γρηγόρης Σταμούλης, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, Κωνσταντίνος Φυλακτός και ο αντιδήμαρχος Νέας Περάμου, Σταύρος Κ. Φωτίου και ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Σταύρος Ν. Φωτίου.

φωτογραφία Γιάννης Βαρελάς

φωτογραφία εξωφύλλου Νικήτας Γερόλιμος

Παρόμοια άρθρα

Back to top button