Αποκριάτικες εκδηλώσεις στον Δήμο Μεγαρέων

Ο Δήμος Μεγαρέων γιορτάζει εφέτος την Αποκριά με εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους, στο κέντρο και τις γειτονιές των Μεγάρων και της Νέας Περάμου. Το σχετικό δελτίο τύπου αναφέρει αναλυτικά: Οι εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα στα Μέγαρα και στη Νέα Πέραμο μέχρι την Καθαρή Δευτέρα (27 Φεβρουαρίου).

Εκτός από τις πολλές αποκριάτικες μουσικές βραδιές, που θα πραγματοποιηθούν σε γειτονιές και σχολεία, θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Κυριακής 19 Φεβρουαρίου, το κυνήγι του “Κρυμμένου Θησαυρού” με τη φροντίδα του τοπικού Τμήματος του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού στα Μέγαρα και του 4ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Νέας Περάμου στη Νέα Πέραμο και τα αερόστατα την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου στα Μέγαρα, με τη φροντίδα και τη συνεργασία των μελών του Α.Ο Κούρος και άλλων εθελοντικών οργανώσεων και μαθητών και μελών από τους τοπικούς λαογραφικούς συλλόγους, που θα είναι και οι πρωταγωνιστές στις εκδηλώσεις των φετινών καρναβαλικών εκδηλώσεων.

Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου (των Απόκρεω) επίσης θα γίνει η κεντρική εκδήλωση στη Νέα Πέραμο με πανηγυρική παρέλαση, άρματα και καρναβαλιστές με τη συμμετοχή ομάδων από μαθητές και συλλόγους της περιοχής και μεγάλο πάρτυ στην πλατεία Ηρώων με τοπική μουσική ορχήστρα.

Οι εκδηλώσεις του Δήμου Μεγαρέων θα κορυφωθούν την Κυριακή της Τυρινής 26 Φεβρουαρίου, το πρωί με τα αερόστατα και το απόγευμα με μεγάλη καρναβαλική παρέλαση, άρματα και ομάδες καρναβαλιστών με στολές, που θα διαθέσει δωρεάν στους συμμετέχοντες ο Δήμος Μεγαρέων και η βραδιά θα κλείσει με αποκριάτικο πάρτυ στην πλατεία Λυτάρα, ενώ την Καθαρή Δευτέρα (27 Φεβρουαρίου) θα ολοκληρωθεί το πρόγραμμα των φετινών Καρναβαλικών εκδηλώσεων με τα παραδοσιακά “Κούλουμα” στη Νέα Πέραμο.

Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Μεγαρέων, είναι δωρεάν για όλους και το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων, που καταρτίστηκε ύστερα από διαβουλεύσεις της επιτροπής του Δήμου με τους τοπικούς λαογραφικούς και αθλητικούς φορείς των Μεγάρων και της Νέας Περάμου, της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων, εκπροσώπους Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, το τοπικό Τμήμα του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, των Προσκόπων, και των εθελοντικών ομάδων, έχει ως εξής:

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου, ώρα 18:00, στην Πλατεία Αγίου Ιωάννου Χορευταρά, άναμμα φωτιάς και αποκριάτικο γλέντι με dj, με τη συνεργασία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Μεγάρων.

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου, ώρα 13:00, Αποκριάτικο γλέντι για τα μέλη των ΚΑΠΗ, με Μεγαρίτες οργανοπαίκτες και τραγουδιστές στο Κέντρο “ΔΙΟΝΥΣΟΣ” (Παπανούση).

Τσικνοπέμπτη 16 Φεβρουαρίου, το πρωί στον χώρο του 3ου Γυμνασίου Μεγάρων, αποκριάτικο γλέντι με dj. με τη συνεργασία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου, ώρα 18:30, Άναμμα φωτιάς και αποκριάτικο γλέντι με dj και τις χορευτικές ομάδες του Πολιτιστικού Συλλόγου “Αγιος Ιωάννης ο Θεολόγος” στο Μελί Μεγάρων.
– Άναμμα Φωτιάς στην αυλή του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μεγάρων, αποκριάτικο γλέντι με dj. με τη συνεργασία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου, ώρα 16:30 άναμμα φωτιάς και αποκριάτικο γλέντι στο 7ο Δημοτικό Σχολείο, με dj με τη συνεργασία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Κυριακή (των απόκρεω) 19 Φεβρουαρίου, ώρα 10:00 το κυνήγι του «Κρυμμένου θησαυρού» που διοργανώνεται στα Μέγαρα από τα μέλη του τοπικού Τμήματος του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού και στη Νέα Πέραμο από τα μέλη του 4ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Νέας Περάμου.

– Παραδοσιακό γλέντι με dj και τα μέλη των χορευτικών ομάδων του Λαογραφικού Συγκροτήματος Μεγάρων και άναμμα φωτιάς, στον χώρο της γειτονιάς της πλατείας στο τέρμα της οδού Σηλυμβρίας και Θεοδώρου Τσεκέ, ώρα 18:00.
– Καρναβαλική παρέλαση στη Νέα Πέραμο, ώρα 17:00, στην οδό 28ης Οκτωβρίου, με άρματα και καρναβαλιστές, με τη συμμετοχή μαθητών από τα Σχολεία της πόλης και των τοπικών πολιτιστικών και Αθλητικών φορέων και αποκριάτικο πάρτυ στην Πλατεία Ηρώων της Νέας Περάμου με dj και τοπική Ορχήστρα.

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου, ώρα 18:30, Άναμμα φωτιάς και παραδοσιακό λαϊκό αποκριάτικο γλέντι με dj και μέλη των Χορευτικών Ομάδων του Λυκείου των Ελληνίδων Μεγάρων, στα Μέγαρα στη γειτονιά της οδού Τζουμαγιάς.

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου, ώρα 18:30 στην γειτονιά της οδού Κλεισούρας στα Μέγαρα, αποκριάτικη βραδιά με άναμμα φωτιάς και λαϊκό γλέντι με dj και συμμετοχή των μελών των χορευτικών Ομάδων του Χορευτικού Ομίλου Μεγάρων.

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου (της Τυρινής), ώρα 11:00 στην πλατεία Αγίου Λαυρεντίου στα Κουρκούρια, διαγωνισμός αερόστατου με την επιμέλεια του Α.Ο. Κούρος και (dj).
– Καρναβαλική παρέλαση στα Μέγαρα, ώρα 17:00, με ομάδες καρναβαλιστών με τη συμμετοχή μαθητών από τα σχολεία της πόλης, τοπικών λαογραφικών φορέων, του τοπικού Τμήματος του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, των προσκόπων και εθελοντικών ομάδων στην κεντρική οδό 28ης Οκτωβρίου και πάρτυ με dj και μεγαρίτικη λαϊκή ορχήστρα στην πλατεία Λυτάρα.

Καθαρή Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου, ώρα 11:00 τα “Κούλουμα” στο λιμάνι της Νέας Περάμου, με dj και λαϊκή συμμετοχή.

Ο δήμαρχος Μεγαρέων, Γρηγόρης Σταμούλης, δήλωσε με αφορμή τις αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου:

«Ο Δήμος Μεγαρέων γιορτάζει τη φετινή Αποκριά με μια σειρά εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους. Σκοπός μας είναι να δώσουμε τη δυνατότητα στους δημότες μας να διασκεδάσουν με τις οικογένειές τους στην πόλη, μέσα από δωρεάν ψυχαγωγικές δραστηριότητες στο κέντρο, αλλά και σε γειτονιές. Οι Απόκριες είναι άλλωστε μια ευκαιρία, για όλους μας, να ξεφύγουμε για λίγο από τα προβλήματα της καθημερινότητας. Προσκαλώ όλους τους δημότες μας να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις του Δήμου μας για να περάσουμε όλοι μαζί όμορφα αυτές τις ημέρες τόσο στα Μέγαρα όσο και στη Νέα Πέραμο Εύχομαι σε όλους καλή διασκέδαση και καλή Σαρακοστή».

Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας
& Δημοσίων Σχέσεων Δήμου Μεγαρέων

φωτογραφία αρχείου

Παρόμοια άρθρα

Back to top button