Πρόταση του Δήμου Μεγαρέων στα ΚΤΕΛ Αττικής για επιπλέον χειμερινά δρομολόγια

Με έγγραφο προς την αρμόδια υπηρεσία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής, που υπογράφεται από το Δήμαρχο Μεγαρέων κ. Γρηγόρη Σταμούλη (22335/19 Νοεμβρίου 2015) η Διοίκηση του Δήμου εισηγείται και προτείνει στο ΚΤΕΛ Αττικής, να συμπεριλάβει τα χειμερινά δρομολόγια της περιόδου 2015-2016 επιπλέον δρομολόγια στο Δήμο μας  για την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων των οικισμών του Δήμου Μεγαρέων ως εξής:

 

Το έγγραφο αναφέρει:

«Σε απάντηση του υπ’ αριθμ.893/17.11.15  δικού σας εγγράφου, σας στέλνουμε τις απόψεις μας για την εκτέλεση επιπλέον χειμερινών δρομολογίων του ΚΤΕΛ Ν. Αττικής όσον αφορά το Δήμο μας προκειμένου να εξυπηρετηθούν καλύτερα οι οικισμοί μας:

          

α) Να εφαρμοσθεί με συχνότητα 2 δρομολογίων ημερησίως, Τοπικό δρομολόγιο Μέγαρα – Κινέττα (ανεξάρτητα από τα ισχύοντα των Αθηνών).

Προτείνεται: 1 δρομολόγιο πρωί & 1 απόγευμα ( 9:00 π.μ. & 17:00 μ.μ. από Μέγαρα, τα οποία σε συνδυασμό με τα δρομολόγια Αθήνα – Κινέττα, θα μπορούν να εξυπηρετούν κατοίκους τόσο των Μεγάρων (με προορισμό Κινέττα) όσο & της Κινέττας (με προορισμό Μέγαρα) .

         

β) Να εφαρμοσθούν 4 τουλάχιστον δρομολόγια ημερησίως Μέγαρα-Βλυχάδα , τα οποία ταυτόχρονα θα λύσουν το συγκοινωνιακό πρόβλημα, εκτός της Άνω & Κάτω Βλυχάδας & των Οικισμών Κανδήλι, Αγ. Κων/νου, Κουλουριώτικο Μονοπάτι & Κουμίνδρι.

Προτείνεται: Μέγαρα – Ν. Πέραμος – Βλυχάδα 8:30π.μ.,11:30π.μ.,17:30μ.μ. & 20:30μ.μ.

Βλυχάδα – Ν. Πέραμος – Μέγαρα 9:30π.μ., 12:30 Μεσημ. 18:30 μ.μ. & 21:30μ.μ.

        

Τούτο θα εξυπηρετήσει αφάνταστα μία μεγάλη μερίδα Δημοτών μας (2000 περίπου) οι οποίοι είναι απομονωμένοι τόσο από την κοντινή τους  Ν. Πέραμο (καταστήματα, μικρή έξοδο αναψυχής κλπ. ) όσο  και από την Μητροπολιτική τους Πόλη των Μεγάρων (καταστήματα, Τράπεζες, Δημόσιες Υπηρεσίες κλπ.).

         

Βέβαιοι ότι θα εξετάσετε & θα στηρίξετε το αίτημά μας, με γνώμονα τις κοινωνικές ανάγκες μικρομεσαίων (φτωχών) οικογενειών & ηλικιωμένων ατόμων, αναμένουμε την θετική σας ανταπόκριση.»

 

Παρόμοια άρθρα

Back to top button