Δημοπρατείται το έργο της «Κατασκευής Ιδιωτικών Συνδέσεων Αποχέτευσης Ακαθάρτων» στη Ν. Πέραμο

Μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα για το οποίο δεν έχει ευθύνες η σημερινή Διοίκηση του Δήμου Μεγαρέων, ήλθε η στιγμή της Δημοπράτησης του έργου της «Κατασκευής των Ιδιωτικών συνδέσεων Αποχέτευσης Ακαθάρτων Νέας Περάμου».

 

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο της τοπικής αυτοδιοίκησης που όταν ολοκληρωθεί θα βοηθήσει σημαντικά στην προστασία της δημόσιας Υγείας και θα βάλλει τέλος στην ταλαιπωρία των πολιτών της Νέας Περάμου, οι οποίοι για πολλές δεκαετίες ζουν με το πρόβλημα.

 

Η δημοπράτηση θα γίνει στο Δημαρχείο Μεγάρων την Τρίτη 1η Δεκεμβρίου 2015 κι έχει προϋπολογισμό 565.000 ευρώ (μαζί με το ΦΠΑ).

 

Θα γίνει επιλογή αναδόχου με ανοιχτή δημαπρασία με φορέα κατασκευής του έργου το Δημο Μεγαρεων και Διευθύνουσα κι Επιβλέπουσα Υπηρεσία τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών , Τμήμα μελετών έργων του Δήμου Μεγαρέων.

 

Το αντικείμενο του συγκεκριμένου έργου είναι η κατασκευή των ιδιωτικών συνδέσεων με το δίκτυο Αποχέτευσης ακαθάρτων της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Περάμου του Δήμου Μεγαρέων στις περιοχές Κουμίνδρι, κέντρο, Παλαιό Κέντρο και Ακρογιάλι.

 

Ο ανάδοχος πρέπει να ολοκληρώσει και να παραδώσει το έργο σε συνολική προθεσμία 15 ημερολογιακών μηνών και αρχίζει από την ημέρα υπογραφής της Σύμβασης.

                 

Το Δημοτικό Συμβούλιο με ομόφωνη απόφαση που ελήφθη στη Συνεδρίαση της 10ης Φεβρουαρίου 2015 έχει καθορίσει για την πληρωμή του δικαιώματος σύνδεσης με το Αποχετευτικό δίκτυο Νέας Περάμου ότι κάθε δημότης θα πρέπει να πληρώσει 168 ευρώ το τρέχον μέτρο.

 

Οι δημότες θα διευκολυνθούν στην καταβολή του ποσού που θα χρεωθούν και μάλιστα με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου μπορούν να ρυθμίσουν την εξόφληση της οφειλής σε 18 μηνιαίες δόσεις, με ελάχιστο ποσό τα 20 ευρώ και ελάχιστο δικαίωμα ανά ιδιοκτησία το ποσό των 50 ευρώ για την πληρωμή του δικαιώματος σύνδεσης με το αποχετευτικό δίκτυο.

 

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Μεγαρέων στις περιοχές Κουμίνδρι και Παλαιό Κέντρο θα γίνουν περίπου 580 συνδέσεις.

 

Θα πρέπει να σημειωθεί ιδιαίτερα ότι η σύνδεση με το Αποχετευτικό δίκτυο είναι μία ενέργεια ζωτικής σημασίας για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Νέας Περάμου, με πολλαπλά οφέλη για το περιβάλλον αλλά και την εξοικονόμηση χρηματικών πόρων για τους δημότες.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button